Zalának nem kell a somogyi szennyvíz

A somogyi Segesden attól tartanak: heteken belül belefulladnak a szennyvizükbe, mert sem Somogyban, sem Zalában nem találtak befogadóhelyet.

zaol.hu

Somogy megye egyik legnagyobb falvában nincs vezetékes csatornahálózat, szippantással szabadulnak meg a folyékony hulladéktól. A helyi szennyvízszállító az engedélye megújításakor szembesült vele, hogy a helyi és a környékbeli szennyvíztelepeken hiába kér befogadó nyilatkozatot a segesdi szennyvíz elhelyezésére, sőt mint a települése vezetője, Bencze Imre a sonline.hu-nak elmondta, Zalában is érdeklődtek, de ott sem fogadja be senki a segesdi szennyvizet.

- Ha nem találunk megoldást, bezárhatjuk a milliókért megépített telepünket, az intézményeink és a vállalkozásaink pedig belefulladnak a szennyvízbe – mondja a polgármester, aki túlzónak tartja a 2001-es szabályozást,  melyre az ügyben a hatóság utal.

A portál megkereste a dél-dunántúli környezetvédelmi felügyelőséget, ahol közölték: a faluban keletkező szennyvíz befogadására alkalmasak a somogyi szennyvíztelepek. A helyi  galvánüzem az egyedüli, amelyre jóval szigorúbb előírások vonatkoznak, s vélhetően emiatt nem kapnak két megyében befogadó nyilatkozatot.

Segesden viszont hangoztatják: amióta az üzem létezik, annak az iszapját külön kezelik, Gödöllőre szállíttatják, és a cég minden előírásnak eleget tesz. Ezt illene tudnia a hatóságnak is, hiszen évenként ellenőrzi a vállalkozást.

 A teljes  cikket ide kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!