Polgár Odett: "Úgy érzem, jó helyen vagyok" (fotókkal)

Legutóbb a Fonogram Magyar Zenei Díj gálaestje kapcsán hallhattunk Polgár Odettről, aki az év felfedezettje kategória öt jelöltjének egyike volt. A minap hazalátogatott Zalaegerszegre a fővárosban élő énekesnő, ám pihenésre itthon sem maradt ideje, ugyanis újabb lemezre készül.

Péter Gyöngyi

A zalaegerszegi stúdióban férfiuralom volt,  édesapja  és a két technikus szakember társaságában készült a  dalok rögzítésére  Polgár Odett. A  munkálatok tehát már zajlanak, a hat számot tartalmazó albumot a tervek szerint áprilisban veheti kézbe először a nagyközönség. 

- Ezen az LP-én lesznek újabb feldolgozások, illetve teljesen új dalok is - említette elöljáróban a fiatal énekesnő. A szerzők kapcsán hozzátette, a különbség az előző,  Pontos című albumhoz képest annyi, hogy ezúttal egyedül Müller Péter Sziámi jegyzi a szövegeket. A  zenét most is édesapja, Polgár Péter készítette. A nóták között szerepel a Kontroll csoport Nem én vagyok című száma is.


Az Odett és a Go Girlz nevű formáció - melynek Odett a "frontembere" - meglehetősen tartalmas évet tudhat maga mögött. Nyertek például egy videoklipet az egyik energiaitalt forgalmazó cégtől, felléptek az EFOTT-on, a Volt-on, az MTV Icon-on, a három nagy országos rádió folyamatosan játssza a dalaikat. A  Fonogram-jelölés pedig különösen  komoly szakmai sikert jelent számukra, hiszen független szakemberek döntöttek arról, hogy kik kerüljenek az év felfedezettjei közé.

Odett nem csak az énekléssel foglalkozik, tanul is.
- Másodéves vagyok, divattervezőnek készülök - mondta. - Közben dolgozom, néha felkérnek, hogy stylistként  működjek közre. A két dolog, vagyis az éneklés és a divattervezéssel kapcsolatos tanulmányok, feladatok nem mosódnak össze, de nem is szeretném, ha így lenne. Az, hogy miképpen határozom meg magam, attól függ, éppen mivel foglalkozom. Természetesen mindkét területen igyekszem úgy helytállni, hogy egyik szakmát tekintve se hazudtoljam meg magam. Most ebben a pillanatban stúdiózom, vagyis énekesnő vagyok. Amikor színpadra lépek, azért persze gondosan megtervezem, milyen ruhát vegyek fel...


Odett  haza-hazalátogat a zalai megyeszékhelyre szüleihez és 18 éves húgához, de egyre ritkábban van rá alkalma. Az ünnepeket  természetesen családi körben tölti és ha a közelben lép fel, akkor is megragadja az alkalmat a találkozóra. A zene szintén mindig hazahívja.

Látszik is rajta, de szavaival megerősíti a feltételezésem: jól érzi magát a bőrében.
- Úgy érzem, jó helyen vagyok. Mindig azt szerettem volna, ha olyan emberek vesznek körül, akik inspirálnak és akiket én is inspirálok. Elmondhatom, hogy igazán kreatív emberekkel vagyok kapcsolatban, jöjjenek akár a film, a színház vagy a divat területéről. Ez jó érzés - jegyezte meg. - Nem nagyon van két egyforma napom, de tetszik ez a változatosság is. Az a biztos, hogy reggel felkelek és elmegyek suliba, ám, hogy utána mi történik, azt előre nem tudhatom.


Elfoglaltságai révén nyilván több úgynevezett celebpartyra is hivatalos lehet, de, mint mondta, csak akkor jelenik meg efféle rendezvényeken, ha konkrét célja van: például jelentős esemény történik a zenei világban vagy éppen filmpremier van. Ilyen esetekben sem keresi egyébiránt a kamerák kereszttűzét.

Egyre inkább hozzátartozik az életéhez az is, hogy autogramot kérnek tőle.
- Zavarban vagyok, furcsán érzem magam ilyen esetekben, különösen, hogy én magam sosem kérnék senkitől  - árulta el. - Az persze jó, ha figyelnek rám. A minap koncert után odajött hozzám egy lány és megköszönte az élményt. Igazából ez jelent örömöt, ezért énekelek.

NÉVJEGY
Polgár Odett 1988. szeptember 8-án született. Általános iskolai tanulmányait a zalaegerszegi Mindszenty-iskolában végezte, majd a szintén megyeszékhelyi Zrínyi Miklós Gimnázium diákja lett. A középiskola után a fővárosba vitte a sorsa, jelenleg a  MODART iskola hallgatója. Mindössze 17 éves volt, amikor megismerte az egész ország, a Megasztár című műsorban tűnt fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!