Keszthelyi szakács a Bocuse d’Or Selection Hungary nyertese

Kétnapos versenyt követően február 22-én, hétfőn délután a Budapest Vásárközpont D pavilonjában az e célra felállított arénában kihirdették a Bocuse d’Or melegkonyhás szakácsverseny hazai selejtezőjének eredményét. Az első helyezett Kostyál Gábor (segítője Molnár Péter) lett, a keszthelyi Hotel Helikon képviseletében, második helyezett Lenkei Tamás (Hunguest Hotel Pelion, Tapolca), a harmadik Volenter István (Mala Garden Étterem, Siófok).

zaol.hu

A fődíjat maga Paul Bocuse, a verseny névadója, az élő szakácslegenda adta át. A zsüri nemzetközi elnöke Charles Tjessem norvég séf, korábbi Bocuse d’Or nyertese, elnöke Kalla Kálmán, tagjai Andrea Colla, Fausto di Vora, Cattaneo Graziano, Kocsonya Kálmán, Daniel Labrosse, László György, Sven Gunnar Svensson és Varga Károly voltak.

A csapatoknak a verseny során fogasból és borjúból készült ételeket kellett készíteniük, a győztes menüsor: fogasfilé kaporral, füstölt lazaccal - édesvízi rák mousseline - mascarpone rizotto aszalt paradicsommal - burgonya variáció, sáfrányos rákmártás, valamint borjúkaraj szarvassonkával, briesse-vel zöldpisztácia köntösben - tepertős pogácsa fűszeres kecskesajt krémmel - füstös, meleg lábkocsonya - spárga royal - tormás cékla sorbet - portois jus.



A nyertes csapat következő megmérettetésére Genfben kerül sor, június 7-8-án az európai döntőn, ahol többek közt Joel Robuchon, az összesen 25 csillaggal rendelkező séf, Frédy Girardet, akit a  Gault-Milleau ételkalauz az évszázad szakácsának nevezett, illetve Phillipe Rochot, a svájci Bocuse d’Or akadémia elnöke előtt kell bizonyítani.

A kétévente megrendezett Bocuse d’Or döntőjére 2011. januárjában kerül sor Lyonban, ide az 56 nevező országból 22-en juthatnak be.


Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin, monitormagazin.hu, MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!