Hajszobrászat látástól vakulásig

A megyei kereskedelmi és iparkamara vasárnap másodszor szervezett fodrász és kozmetikus tanulóversenyt, mely már ki is nőtte helyszínét, a szervezet székházát.

Varga Andor

A tavaly debütált és akkor is jól sikerült viadalra idén már hatvanan neveztek, és nem is csak a megyeszékhelyről – Nagykanizsáról, Keszthelyről, sőt, még Somogy megyéből is érkeztek diákok. A szépségipar leendő munkásai reggeltől estig versenyeztek és a zsűri elnök zárásként mindegyikük teljesítményéhez gratulált.

A viadal szervezői nevében Vörös Károlyné, a kamara titkára és Rákosa Ferencné megyeszékhelyi fodrászmester elmondta: nagy szükségük van a szakma tanulóinak az ilyen megmérettetésekre, hiszen a verseny mérhetően megmutatja a gyerekeknek, hogy mennyit tudnak; ráadásul a vele járó stressz, a nézők, illetve a körítés a mindennapok kihívásaira is készíti őket.

– A szakma utánpótlása folyamatos és jó színvonalú – fogalmazott Rákosa Ferencé, akinek üzletében tizenegy tanuló tölti a gyakorlatait. – A szépségipar vonzó a fiatalok számára, s a tapasztalatom szerint az első évfolyamon kiderül, hogy valaki valóban fodrásznak való-e, illetve hogy valóban fodrász akar-e lenni. Akik maradnak, ügyesek, az igazán elhivatottak pedig az ilyen versenyekkel járó rengeteg felkészülést is hajlandók vállalni. Az én gyerekeim is tegnap este 11 órakor még a modelljeiket festették.

 

A zsűri elnöke, Fonyódi Erika keszthelyi szakoktató az eredményhirdetéskor a teljesítmény mellett a fegyelmezettségért is dicsérte még a diákokat. Ennek volt köszönhető a verseny tisztasága és jó hangulata.

– A diákok, illetve a felkészítők, a modellek és a kísérők is jól vizsgáztak – fogalmazott. – Együtt bebizonyították, hogy igaz, amit mi, szakmabeliek egyébként tudunk: a zalai fodrászképzés az országban is a jobbak közt van.

 

Az eredményhirdetéskor sokan kaptak díjat, s voltak, akik egyenesen halmozták az elismeréseket. Mint a keszthelyi Asbóth-szakiskola harmadikosa, Pasku Dávid, aki a kategóriákban egy negyedik és egy második, valamint két első helyet is szerzett.

– Nagyon régóta fodrász szerettem volna lenni – mondta az iskolában eleinte vendéglátást tanuló és vasárnap extrém hajviseletével is „hódító” fiatalember.

– Hosszú távú tervem, hogy saját lábra álljak és szeretnék nagyon sok érdekes, különleges és divatos frizurát készíteni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!