Valóságos csoda! Élve emeltek ki a romok alól egy 11 éves kislányt Haitin

Élve emeltek ki egy ház romjai alól egy tizenegy éves kislányt a szomszédai a földrengés sújtotta Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben szerdán, nyolc nappal a természeti csapás után - közölték francia nem kormányzati segélyszervezetek.

MTI/AP

A kislányt egy francia tábori kórházba szállították, amelynek egyik orvosa valóságos csodának nevezte a gyermek megmenekülését.
   
A gyermek veséje normálisan működik, szervezetét fokozatosan hidratálják, később egyre több szilárd táplálékot kap majd.
   
A kislány a romok fogságában töltött nyolc nap alatt lesoványodott, rémálmok gyötrik, de az orvos szerint fokozatosan fel fog épülni.
   
A Richter-skála szerinti 7-es erősségű, január 12-i földrengésben legalább 75 ezer ember halt meg.
   
A nemzetközi mentőalakulatok eddig összesen 121 embert mentettek ki a romok alól az ENSZ humanitárius akcióinak összehangolásáért felelős szervezet (OCHA) adatai szerint.
   
A Pánamerikai Egészségügyi Szervezet igazgatóhelyettese, Jon Kim Andrus szerint ennél "megszámlálhatatlanul sokkal több" embert mentettek ki maguk a haitiak, mindenféle felszerelés nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!