Nem tetszenek: A lakosság tiltakozása miatt mennie kellett Ka-Rock Alapítványnak

Továbbra is keresi új székhelyét a Ka-Rock Alapítvány Nagykanizsán. A civil szervezetet 80-85 milliós támogatástól esett el, mikor lakossági tiltakozás nyomán kénytelen volt elvetni a Bajza utcai kistérségi központba költözésének tervét, s a veszteségei tovább emelkedhetnek.

Szalabán Attila

A kanizsai zenepártoló szervezetnek nincs szerencséje, amikor székhelyet választ magának. A  Ka-Rock Alapítvány korábban Kiskanizsán, a Nagyrác utcában alakította ki a „Sáska-Rock Klubot, ám onnan egy idő után a környéken lakók tiltakozásának hatására távoznia kellett. A Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulásával kötött ekkor a szervezet szerződést, melynek értelmében az NKTT által akkoriban megvásárolt Bajza utca 2. szám alatti ingatlankomplexum egyik épületét kibérlik, s ott ifjúsági, zenei tehetséggondozó centrumot hoznak létre. Az elképzelés azonban kudarcba fulladt, ismét lakossági tiltakozás nyomán - ezzel 80-85 millió forintos állami támogatást vesztett el az alapítvány.

- Azóta tulajdonképpen sehol nem vagyunk, egy-egy alkalmi koncertet tudtunk szervezni ideiglenes helyszíneken, amúgy a háttérmunkát végezzük, pályázatokat írunk - jelezte érdeklődésünkre Horváth Zoltán, az alapítvány alapítója. - Csakhogy a támogatási kérelmekben is fel kellene tüntetni, hogy hol valósítanánk meg a terveket. Nagyon fontos lenne egy székhelyet találnunk végre, most például úgy néz ki, sikerül 50 ezer eurót nyernünk egy norvég civil alapos pályázattal, ám ahhoz is kell egy helyszín.

Az alapítvány elhelyezésére több lehetséges megoldást is vizsgálnak az illetékesek. A szervezet ideiglenesen a Csengery utca 1-3. számú ház pincéjében, egy volt sörözőben kért helyet magának a nagykanizsai közgyűléstől, ám a belvárosi létesítmény helyett a Kanizsai Kulturális Központ egyik intézményét ajánlotta számukra dr. Kolonics Bálint önkormányzati képviselő.

- Szóba került még a Vasemberház alatti pince is - tette hozzá Horváth Zoltán. - Nekünk voltaképpen bármilyen megoldás megfelelne, csak annyi a kérésünk: 150-200 négyzetméteres egybefüggő helyiségre szükségünk van. A kanizsai önkormányzatnak rengeteg alkalmas ingatlan van a birtokában, reméljük, hogy jövő év elején valamelyikben végre helyet kapunk mi is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!