Közel 3 millió forintot nyert a Göcseji Múzeum

Hosszú távú múzeumpedagógiai munka kezdetét jelenti az a hazaszeretetet, magyarságtudatot erősítő programsorozat, melynek részleteiről kedden tartottak sajtótájékoztatót a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban.

Magyar Hajnalka

Az Itt élek Zalában című,  tavasszal induló sorozat  megvalósítására 2,9 millió forintot nyert a múzeum az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében. A helytörténeti, hon- és népismereti, történelmi, művészettörténeti ismereteket bővítő múzeumpedagógiai program az általános iskolásokra alapoz.

A rendelkezésre álló pályázati pénzből múzeumi órákat, tematikus foglalkozásokat, valamint bentlakásos nyári tábort szervez az intézmény.  A múzeumi óráknak a skanzen ad otthont, ahol a gyerekek hat alkalommal szerezhetnek kézzelfogható  tapasztalatot és élményt egyebek közt a háziállatok gondozásáról, a sütés-főzésről, a népi gyermekjátékokról, a háztáji gazdálkodásról. A falusi életmódot megelevenítő foglalkozásokon való részvételre a Dózsa-iskola alsósai kaptak lehetőséget. A felsősöket tematikus foglalkozások várják a Göcseji Múzeum Központok a Zala mentén című állandó kiállításában, tíz alkalommal. Az elméleti ismereteket mindig gyakorlati feladatok egészítik ki, a résztvevők belekóstolhatnak a restaurálás rejtelmeibe, freskót készíthetnek és számos interaktív elem színesíti majd az együttlétet.

A harmadik pillér a bentlakásos nyári tábor, ugyancsak a Falumúzeumban. A gyenesdiási, valamint a zalaszentiváni iskola tanulói két turnusban 5-5 napot tölthetnek ott, ismerkedve a népi építészettel, a kismesterségekkel és a hagyományokkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!