Füst gomolygott egy autóbuszból

Füstölni kezdett kedden reggel a Zala Volán egyik menetrend szerint közlekedő autóbuszának motortere. A sofőr észlelte a műszaki hibát, s még az előtt beavatkozott, hogy komolyabb probléma keletkezhetett volna.

Gyuricza Ferenc

A műszaki hiba a Lentiből induló, majd Kerkateskánd-Tormafölde-Dobri-Lovászi útvonalon közlekedő, s végül Lentibe érkező menetrend szerinti járaton történt. Mint azt Nagy László, a Zala Volán helyi üzemvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: az egyik motorolaj-cső hibásodott meg, s a kifolyt kenőanyag a forró fémfelületre kerülve kezdett el füstölni. Az autóbuszvezető kézi poroltóval lefújta az érintett részeket, ezzel sikerült megakadályozni, hogy esetleg tűz üssön ki a motortérben. Nagy László azt is hozzátette, az autóbuszban így tulajdonképpen kár nem keletkezett, az elrepedt csövet a lenti szervizben kicserélték. Az utasokért másik busz küldtek, ami némi késéssel ugyan, de mindenkit be tudott szállítani Lentibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!