Fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség januárban

A közlekedésbiztonság terén tapasztalható kedvező tendencia fenntartása, illetve további javítása érdekében 2010. január 11-31. között fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a magyar utakon - közölte hétfőn az ORFK szóvivői irodája a rendőrség honlapján.

MTI/AP

Az ellenőrzés során a rendőrök fellépnek a sebességtúllépést elkövető járművezetők, az ittas, vagy bódult állapotban közlekedők és a passzív biztonsági eszközöket (biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert) nem használó járművezetők, illetve utasok ellen.
   
Ezenkívül kiemelt figyelmet fordítanak a túlsúlyos és rossz műszaki állapotban lévő tehergépjárművek, autóbuszok, a nemzetközi közúti fuvarozásban résztvevő járművezetők vezetési és pihenőidejének, a nehéz tehergépjárművek hétvégi közlekedésének korlátozására vonatkozó rendelkezések, a túlméretre, túlsúlyra, valamint a veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó szabályok megtartásának ellenőrzésére.
   
A tehergépjárművek, autóbuszok ellenőrzésére elsősorban az M0-ás autóúton és a magyar-szerb, magyar-román, magyar-ukrán határon, a teherforgalom számára megnyitott határátkelőhelyen kell számítani.
   
A rendőrség közleményében felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az ellenőrzéssel érintett útvonalakon, határátkelőhelyeken esetleges torlódásra, ebből adódóan hosszabb menetidőre kell felkészüln.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!