Nagykanizsa csodáit keresik

A Zalai Hírlappal közösen meghirdetett Zala Megye 7 csodája akció sikere nyomán a dél-zalai városban is keresi Nagykanizsa 7 csodáját a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület.

zaol.hu

A városi projekt nyitó értekezletét kedden tartották a Halis István Városi Könyvtárban, ahol a szervezők nevében Lengyák István és Balogh István elmondták: hasonlóan a megyei akcióhoz, természeti és épített csodákra várnak majd javaslatokat.

A jelöltekre a voksolók interneten, illetve más módokon adhatják majd le a szavazataikat. Ezzel a módszerrel kiválasztják a 20-20 legtöbb szavazatot kapott javaslatot, s egy újabb szavazási kör során döntik el, melyek érdemlik meg a Nagykanizsa Csodája címet. A voksolásokat legkésőbb április elejére le szeretnék zárni, hogy a kitüntető címek a város napján a helyükre kerülhessenek.


Az akcióban főszerepet játszik a Kanizsa TV, mely nevében Nagy Imre ügyvezető-főszerkesztő jelezte: terveik szerint december 20-tól várják a javaslatokat.

Budavölgyi Kálmán ügyvezető elnök a Köszönet Napja elnevezésű, december 18-án 15 órakor kezdődő rendezvénysorozatról beszélt. Mint elmondta, a programok során konferenciát tartanak a társadalmi felelősségvállalásról, majd idén is átadják a civil díjakat  melyek abszolút nem politikai elismerések. A díjazottakra javaslatokat várnak, egyetlen kikötéssel: a Civil Kerekasztal vezetőségéből nem lehet jelölni senkit.

A sajtótájékoztató végén Balogh István elnök arra buzdította a lokálpatriótákat, hogy szavazzanak Nagykanizsára az Év települése versenyben.





Zala megye csodái - Elkezdődött a szavazás!

„Zala megye 7 csodáját keressük!” - Az idén október elsején közzétett felhívásunkra több mint 300 különböző ajánlat érkezett a Zalai Hírlap szerkesztőségébe.
Mint kiderült, nemcsak a megyében élők ismerik Magyarország eme nyugati megyéjét, hiszen az ország több pontjáról is kaptunk nevezéseket, melyeket november 20. péntek éjfélig fogadtunk a természeti és az épített környezet kategóriákban.
November 21-én, szombaton pedig elkezdődött a szavazás, melyet két körben bonyolítunk le.
2009. november 21-től 2009. december 14., hétfő délig ugyanezen az oldalon az összes beküldött javaslatra szavazhatnak.
A szavazatok összesítése után azonban szűkítjük a kört, melynek eredményeképpen másnap, december 15-től új szavazást indítunk: egészen 2010. január 15. péntek délig adhatják le szavazataikat a második „fordulóba” jutott 25 természeti és 25 ember alkotta csodára.  

Egy IP címről 24 órán belül 7-7 szavazatot fogadunk az épített és a természeti környezet kategóriákban.
A szavazás eredményeit a megye napján, a Zala Megyei Önkormányzat ünnepségén jelentjük be.


További információk a 7csoda.zalaihirlap.hu oldalon!


Nézze meg a javaslatok képgalériáját! Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!