Zalai vélemények: Mesterházy, mint miniszterelnök-jelölt

Az MSZP országos elnöksége döntött: Mesterházy Attilát ajánlja miniszterelnök-jelöltnek. A végső szót a kongresszus mondja majd ki, de több mint valószínű, hogy jelenlegi frakcióvezetőjével vág neki a választási kampánynak a szocialista párt. Zalai politikusokat kértünk esélylatolgatásra és a jelölés kommentálására.

zaol.hu

- Mi, megyei elnökök is konzultáltunk előzetesen a jelölt személyéről, így számomra sem meglepetés, hogy Mesterházy Attila mellett döntött az elnökség. Fiatal, agilis politikusról van szó, akinek fő feladata az lesz, hogy felrázza a baloldali szavazókat, és alternatívát mutasson a mérsékelt jobboldallal szemben, egyszersmind felvegye a küzdelmet a szélsőjobbal - válaszolta Baracskai József, az MSZP Zala megyei szervezetének elnöke.

- A két nagy párt közötti támogatottsági különbség ismeretében mi az a reális cél, amit szeretnének elérni Mesterházyval? - kérdeztük.

- Ahogy a mondás tartja, a politika a pillanat művészete, és a választásokig van még öt hónap. Bár most nem nekünk áll a zászló, el kell kezdenünk kommunikálni, hogy igenis vannak eredményei az elmúlt 8 évnek, s nem igaz, hogy tönkretettük az országot. Elég körülnézni a településeken, és a fejlődés jól látható.


- A Nézőpont Intézet friss felmérése szerint a biztos szavazók 6 százaléka szeretné Mesterházyt miniszterelnöknek látni, Orbán Viktort pedig 48 százalék. Hatalmas távolság... - vetettük fel.

- Én biztos vagyok abban, hogy javul majd a helyzetünk, ha az emberek félreteszik a pártszimpátiát, és a teljesítményt ismerik el - válaszolta Baracskai József, aki szerint az sem jelent majd hátrányt, hogy Mesterházy Attilát a minap tanúként hallgatta meg a bíróság a Zuschlag-ügyben.

- Mint akkori államtitkárt hallgatták meg, egyébként a személye teljesen tiszta, a gyanú árnyéka sem vetül rá - mondta végül a megyei elnök.

Vigh László, a Fidesz országgyűlési képviselője viszont úgy látja: az MSZP minden mindegy alapon választott jelöltet, s nem valószínű, hogy Mesterházyval csökken majd a Fidesz és az MSZP közötti négyszeres különbség.

- Én nem tartom olyan kaliberű politikusnak, aki képes volna az országot vezetni, az MSZP azért jelölhette őt, mert új arc, de ez kevés lesz a népszerűségük növeléséhez. Alacsony tetszési indexének okát pedig abban látom, hogy nincs mögötte igazi teljesítmény, nem sok mindent tett le az asztalra, sem az ország, sem egy megye vagy település képviselőjeként - reagált Vigh László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!