Újabb áldozat! Szombathelyen meghalt egy újinfluenzás beteg

Meghalt egy hatvan év körüli cukorbeteg férfi kedden reggel a szombathelyi Markusovszky kórházban, a szervezetében kimutatták a H1N1 vírust. Szerdán a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben elhunyt egy női fogvatartott, valószínűsíthető, hogy az új vírus volt a szervezetében.

zaol.hu

Mint a vasnepe.hu beszámol róla: a hatvan év körüli férfi erősen cukorbeteg volt, mindenképpen javasolt lett volna számára a védőoltás. Tipikus influenzás tünetekkel került be a beteg a kórházba, a vírus szövődményeket okozott a szervezetében. A férfi bakteriális pneunómiában, vagyis tüdőgyulladásban halt meg. A betegség gyors lefolyású volt, a beteg két nap alatt belehalt a szövődményekbe.
Dr. Schneider Ferenc, a szombathelyi Markusovszky kórház infektológiai osztályának a vezetője megerősítette, hogy a 60 év körüli, cukorbetegségben szenvedő férfi kedden, kilenc óra előtt pár perccel a megyei kórház intenzív osztályán halt meg. Szerveztében H1N1 vírus volt.

Az ÁNTSZ munkatársa egy másik esetet is említett: a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben is meghalt egy személy, valószínűsíthető, hogy H1N1 vírus volt a szervezetében. Ezzel kapcsolatban az alábbi sajtóközleményt juttatta el a Vas Népéhez dr. Takácsné dr. Takács Dóra,  a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet jogtanácsosa, sajtóreferens: A bv-intézetben november 18-án, a hajnali órákban elhunyt egy 53 éves, előzetes letartóztatásban lévő női fogvatartott.

Az esetet a rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja, az idegenkezűséget kizárták. Az orvos-szakértői vizsgálat folyamatban van. Az elhunyt egészségügyi adatairól - melyek adatvédelmi szempontból szenzitív adatnak minősülnek -, nem adhatnaki információt. 

Bővebben a vasnepe.hu oldalon olvashat az esetről.



Információ a fertőzésről ide kattintva is olvasható!


Új vírus - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!