Tejszállító kamion és tartálykocsi borult az árokba (frissítve)

A ködös időjárásnak és a nyálkás csúszós útburkolatnak is köszönhető, hogy vasárnap reggelre két kamionbaleset is történt a megye főközlekedési útvonalain. A 86-os Zalalövőhöz közeli szakaszán egy kamion és egy személyautó ütközött össze, a 75-ösön pedig egy tartálykocsi hajtott az árokba.

zaol.hu

A súlyosabb baleset Zalalövőnél, az irsapusztai elágazó közelében következett be, ahol egy Rédics felé tartó Volkswagen típusú személyautó ismeretlen okból átsodródott a menetiránnyal szemközti sávba, s ott összeütközött a Körmend felé tartó lengyel kamionnal.

A Spanyolországból Lengyelországba narancsot szállító teherautó vezetője hiába próbált az út szélére lehúzódni, a balesetet nem tudta elkerülni, ráadásul járműve megbillent, az út menti fák tartották meg. A balesetben a személyautó vezetője sérült meg, őt a mentők a zalaegerszegi kórházba szállították. A kamion mentése a várhatóan több órát vesz igénybe, hiszen a pótkocsiban szállított árut kézi erővel kell kirakodni. Erre az időre félpályás útlezárás várható.

A 75-ös úton Bak és Zalatárnok között egy tejet szállító szlovén tartálykocsi borult árokba. Itt a rakomány átszivattyúzása - szintén fél pályás útzár mellett - már meg is kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!