Kamionmentés a nagyfernekági szerpentinnél (frissítve, képgalériával)

Árokba csúszott egy rakomány nélküli kamion pénteken este a 86-os főúton Zalalövő nagyfernekági szerpentinjénél. Szombaton délelőtt két órán át tartott a műszaki mentés.

zaol.hu

Több mint két órán át tartott a 86-os út nagyfernekági szerpentinjénél a péntek este szerencsétlenül járt kamion mentése. Mint arról beszámoltunk: egy magyar rendszámú jármű pótkocsija a vízátfolyáson megcsúszott, emiatt a teljes szerelvény az út menti szakadékba hajtott.

A kamiont egy fa állította meg, a sofőr sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

A kamion mentésének szombaton reggel fél 9-kor álltak neki a lenti Le-Ko Kft. munkatársai.

A csupán apróbb karosszériasérüléseket szenvedett jármű sértetlenségének biztosítása érdekében nem hátrafelé csörlőzték vissza az útra, hanem egy ideiglenes feljárót építettek neki.

Ennek érdekében több száz négyzetméteren kellett a fás-bozótos területet letakarítani, illetve a földfelszint elegyengetni. A tereprendezést egy lánctalpas jármű végezte, s ugyanaz vontatta vissza a kamiont az útra.
A járműforgalom mindeközben zavartalan volt a 86-os úton, csupán akkor kellett teljes zárást alkalmazni, amikor a lánctalpas kotrógép és a kamion visszatértaz úttestre. A zárás mindössze néhány percet vett igénybe. A sikeres mentést követően a helyszínt biztosító körmendi tűzoltók az utat is megtisztították a sártól.

Az eredetileg Mosonmagyaróvárra tartó kamion saját kerekein folytathatta az utat.

További fotókért klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!