Orangeways és Zala Volán: utóbbi "tudatos és szervezett" támadások ellen tiltakozik (frissítve fotóval)

Zalaegerszeg - Az autóbuszokra kitűzött zöld szalaggal tiltakoznak a Zala Volán szakszervezetei "a Volánokkal szemben indított tudatos és szervezett támadások ellen" - tájékoztatták az érdekvédők közleményükben szerdán.

MTI/AP

A Zala Volán szakszervezetei szerint az Orangeways Zrt. járatindítási szándékával kapcsolatos döntés után politikai és gazdasági érdekcsoportok az Orangeways védelmében támadást indítottak a Volán társaságok ellen.
Az Orangeways Zrt. öt megyeszékhely és Budapest között szeretett volna járatokat indítani, kérelmüket a szaktárca elutasította - emlékeztetnek a közleményben.
   
A közúti közösségi közlekedés közszolgáltatás, így vannak nyereséges és veszteséges útvonalak is - fejtette ki Horváth László, a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezetének elnöke. A Zala Volán felkészült a gazdasági versenyre, de a közszolgáltatást is biztosítani kell.
   
Ha a társaság kizárólag nyereséges járatokat indítana, kiszorulnának a rendszerből az aprófalvak és a zsáktelepülések. Zala megye 257 települése - ezek közül 90 zsáktelepülés - és a külvilág között szinte a Volán járatok jelentik az egyetlen összeköttetést a külvilággal.


Makasics Róbert autóbuszvezető felköt egy zöld szalagot járművére a zalaegerszegi vasútállomásnál lévő buszállomáson - MTI fotó: Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!