Megújult párt, új stratégia - Zalában tájékozódott Retkes Attila, az SZDSZ új elnöke

Nagykanizsa - A megújuló SZDSZ következő öt éves stratégiájáról, azon belül is a vidékpolitika jövőjéről beszélt országjáró körútjának zalai állomásain Retkes Attila, a liberális párt elnöke.

MTI

Mint csütörtökön elmondta: az elmúlt időszakban az SZDSZ sem politizált kellő hiteleséggel, ezért nagy a párt társadalmi elutasítása. A megújuló liberálisok ezért a jövőben mindent elkövetnek azért, hogy ne vetülhessen rájuk a korrupció árnyéka. A párt elnöke szerint szakítani kell a korábbi fővároscentrikus magatartással is, az SZDSZ-t kizárólag megyei szintről lehet újjáépíteni.


Retkes Attila a Zalai Hírlap szerkesztőségében - ZH fotó: Ohr Tibor

Retkes Attila jelezte: a közelmúltban elkészült a párt elkövetkezendő öt évre vonatkozó stratégiája, melyet az év végéig a küldöttek elé tárnak. A hét fejezetből álló anyag egyik legfontosabb része a vidékpolitikai stratégia, melynek kidolgozásáért Kovács Kálmán volt a felelős.
Utóbbi, úgy is, mint a liberális párt megyei elnöke hangsúlyozta: ismét versenyképessé kell tenni a magyar vidéket ahhoz, hogy az ország is sikeres legyen. Ehhez azonban jövőképet kell adni a kistelepüléseken és falvakban élőknek. A megyei elnök szerint ehhez nem kell több pénz a jelenleginél, ám a nagyprojektek helyett a helyi gazdákat kellene támogatni.

Retkes Attila Zalaegerszegn szerkesztőségünket is felkereste, ahol Virrasztó Zsolt főszerkesztő adott tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!