Gyurcsány megígérte, emlékeztet rá a Fidesz

Több mint négymilliárd forint értékű zalaegerszegi fejlesztéssel egészítené ki a központi költségvetést dr. Gyimesi Endre fideszes országgyűlési képviselő.

zaol.hu

Dr. Gyimesi Endre sajtótájékoztatón ismertette a költségvetéshez benyújtott  javaslatait csütörtökön. Elmondta: Gyurcsány Ferenc személyesen ígérte meg a stadion befejezését és a Dózsa-iskola tornatermének megépítését, s ugyancsak szocialista ígéret volt a  Ganz-iskola felújítása. Ezekre a célokra is benyújtott  módosító javaslatokat,  s többek között  az M9-es autópálya első ütemére, a 76-os út szélesítésének folytatására, az alsóerdei egészségcentrum kialakítására, a sportcsarnok, a Zárda utcai orvosi rendelő és a városi strand külső medencéjének  felújítására, a déli elkerülő út első ütemére és új idősek otthona létrehozására.

Dr. Gyimesi Endre hangsúlyozta:  az önkormányzatokat jövőre kigazdálkodhatatlan, 162,5 milliárd forintos elvonással sújtja a kormány. Ha Zalaegerszeg ugyanúgy gazdálkodna, mint eddig, ugyanúgy működtetné az intézményrendszerét,  1,4 milliárdos működési hiány pótlására lenne szükség. A  költségvetési koncepcióban szeretnék legalább a felére ledolgozni a hiányt,  de ez nem megy  drasztikus megszorítások nélkül, hangzott el.

Ezek is érdekelhetik