Fegyver és lőszer volt az orgazdáknál

ZH - Egy szerszám- és kisgépekre specializálódott tolvajbandát fülelt le a vasi rendőrség a napokban. A nyomozás során két feltételezett orgazdánál házkutatást tartottak, s lőfegyverre, valamint töltényekre bukkantak.

zaol.hu


Egy vasvári lakásban egy 22-es kaliberű kispuska, 76 db 22-es kaliberű kispuska lőszer, valamint a kispuskához tartozó hangtompító került elő, de  fúrógépeket, fűkaszát, gyalut, sarokcsiszoló-gépet, láncfűrészeket is találtak a rend őri, s talán ők lepődtek meg a legjobban, mikor betoppanásukkor az ingatlantulajdonos éppen szeszt főzött – illegálisan.

Fegyvert és hozzá lőszert is találtak az orgazdáknál

A másik gyanúsított otthonában is házkutatást tartottak, s társához hasonlóan is számos kisgép, illetve szerszám került elő. Többek között  fúrógépeket, elektromos szegély-nyírókat, láncfűrészeket,  dekopír fűrészeket  és csiszoló-gépeket találtak a rendőrök.

 

Vélhetően rablásból származnak a gépek
Fotó: Vas Népe


A nyomozók gyanúja szerint a lefoglalt dolgok nagy részét az elmúlt időszakban Vasváron, Pácsonyban és Alsóújlakon történt lakás- és pincefeltörések során vitték el. Az ügy ezzel még nem ért véget, hiszen a betörés elkövetői még nincsenek rendőrkézen. A nyomozók tájékoztatása szerint az ő elfogásukra sem kell már sokat várni – írj társlapunk a Vas Népe, ahol további részleteket olvashat az orgazdák ügyéről. Klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!