Erős hidegfronti hatás

Körkép - Kedden borult lesz az ég, keleten és délen többfelé lehet eső, zápor (a beáramló hideg levegő hatására, az Északi-középhegységben estétől már hózáporok is lehetnek). Az északnyugati, északi szél sokfelé viharossá fokozódik, néhol 70-80 km/h-s lökések lehetnek. Délután már csak 5 és 10 fok közötti értékek lehetnek.

zaol.hu

Keddtől az időközben - tőlünk délre, és északnyugat felé mozgó - kialakult mediterrán ciklon hátoldali áramlási rendszerébe kerülünk, ezért biztosított lesz a hideg, sarkvidéki eredetű levegő további megáramlása, így már-már télies időjárásra számíthatunk.


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére
2009. október 13. kedd éjfélig

Az északnyugati szél többfelé viharossá (jellemzően 70-90 km/h) fokozódik. A Dunántúlon hétfő késő estétől, a Tiszántúlon és Borsod-Abauj-Zemplén megyében hajnaltól 100 km/h-t elérő széllökésekre is számítani lehet. 90 km/h-t meghaladó szélnek a Duna-Tisza-közén általában kisebb a valószínűsége. Az éjszakai órákban és kedd délelőtt a Tiszántúlon nagyobb területen várható 20 mm-t meghaladó csapadék. Kedd estétől Borsod-Abauj-Zemplén megye magasabban fekvő részein az esőt havaseső, havazás válthatja fel.


Orvosmeteorológiai jelentés
Erős hidegfronti hatás okozhat fejfájást, vérnyomásingadozást, erősödő reumatikus panaszokat, illetve nőhet a reakcióidő.


Forrás: koponyeg.hu, OMSZ


Hazánk aktuális adataiért kattintson a képekre!



Magyarország felhőképe


Magyarország széltérképe


Magyarország hőtérképe



A térképek forrása: www.idokep.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!