A lánctalpas útján "hagyta el a baleset helyszínét" az M70-esen árokba borult busz (frissítve)

Letenye - Egyetlen személy szenvedett könnyű sérülést abban a balesetben, amely péntekről szombatra virradó éjszaka történt az M70-es autóúton, Letenye közelében.

zaol.hu

Az elsődleges adatok szerint egy Tornyiszentmiklós irányába tartó román rendszámú Volkswagen Transporter kisbusz vezetője az autóút kétszer egy sávos részén ismeretlen okból átsodródott az út bal oldalára, ahol összeütközött a szemből érkező ugyancsak román rendszámú autóbusszal. A baleset következtében a kisbusz megpördült, míg az autóbusz az út menti, mintegy négy méter mély árokba hajtott. A buszon ülők közül az ijedtségen kívül senkinek sem lett baja, a Volkswagen sofőrjét azonban a mentők a nagykanizsai kórházba szállították.

A Volkswagent a lenti Le-Ko Kft. műszaki mentői még az éjszaka folyamán elvitték a helyszínről, az autóbusz mentésére - miután forgalmi akadályt nem képez - csak a délutáni órákban kerül sor. 

Fél kettő után kezdték el a busz mentését, kibontották a vadkerítést, és egy repceföldön keresztül, a lánctalpas által kitaposott úton, de a saját lábán (kerekén) ment át a busz a Mura árterében lévő földútra, majd onnan vissza a közútra. A baleset következtében keletkezett karosszériasérülések miatt azonban nem folytathatta az útját, szerelőcsarnokba kellett vinni.


A busz mentésének egyik pillanata - ZH fotó: Gyuricza Ferenc


FOTÓK A BALESETRŐL










ZH fotók: Gyuricza Ferenc


Információ: ZH - Gyuricza Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!