Traktortalálkozó és szüreti felvonulás Borsfán

Borsfa - Harminc év után szombaton a második alkalommal rendeztek a településen szüreti felvonulást, melyhez ezúttal veterán traktor-találkozó is kapcsolódott. Sokan csodálták portájuk kapujából a vígan pöfögő, 70-80 éves gépmatuzsálemeket.

zaol.hu

A látványos menet a kultúrháztól indult, a településen két helyen állt meg, ahol a felvonulók kis műsorral kedveskedtek a kíváncsiskodóknak, majd átmentek Bánokszentgyörgyre és vissza. Az élen a kanizsai lovas huszárok haladtak, az egyes állomásokon pedig a Vox Angelica Kamarakórus tagjai és bázakerettyei néptáncosok mutatták be produkcióikat. Sőt, harmonika-show is volt.

- Harminc évnyi kihagyást követően tavaly került sor először szüreti felvonulásra, ami nagyon jól sikerült, úgy hogy ezen felbuzdulva, úgy gondoltuk, hagyományt teremtünk - mondta el Imre Tiborné fő szervező. - Idén önkormányzati és lakossági támogatással, széleskörű összefogás révén sikerült megvalósítani a programot, amelyre érzékelhetően van igény a településen.



Van igény a szüreti felvonulásra Fotók: Horváth-Balogh Attila

Imre Tiborné a szervezők nevében jelezte: egy kis mag arra törekszik, hogy színt vigyen a falu életébe, ezért a jeles alkalmakat igyekeznek emlékezetessé tenni. Ennek jegyében már készülnek a halloween-re is...

A felvonulás különleges színfoltjai voltak a veterán traktorok. Ezeket tulajdonosaik Vasból, Somogyból és Baranyából hozták el - de volt, aki Komáromból érkezett a helyi gyűjtő, Bánfai Zsolt hívására. Utóbbi maga is legalább egy tucatnyi traktor (Hoffher, Dutra, Belarus) boldog tulajdonosa. S ha már ennyien összejöttek, rögtön egyesületet is alapítottak.



A felvonulás után gyorsan egyesületet alapítottak a veterán traktorok tulajdonosai

- A célunk az, hogy a fiataloknak bemutassuk, honnan indultak a mai kor csodagépei - mondta. - Ezért hívtuk életre a 21 taggal bíró Veterángépekért és Traktorokért Baráti Egyesületet. Azt szokták mondani, aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Én ezt úgy módosítanám: aki a gépet szereti, az sem lehet rossz, mert a gép meghálálja a gondoskodást - ennek ékes példái ezek a matuzsálemek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!