Társadalmi munkában, összefogással épült fel a kápolna (képgalériával)

Becsehely - Mindössze egy hónap leforgása alatt, széles körű összefogással épült fel az a hegyi kápolna, melynek felszentelésére vasárnap délután került sor.

zaol.hu

A dél-zalai településhez közeli Kis-hegyen, a Horváth-család ingatlanán  és kezdeményezése nyomán  a vadásztársadalom olyan széleskörű összefogása bontakozott ki, amit az ötletgazda Horváth István még a legszebb álmában sem remélt. 

A Zalaerdő Rt-től béreljük a Becsehely-Borsfa-Letenye közötti vadászterületet, ahol most lehetőségünk nyílik arra, hogy megalakítsuk a saját földtulajdonosi közösségünket, amely hasznosítja a vadászati jogot  mondta a vadászat szenvedélyének régóta hódoló Horváth István, akinek életét végigkíséri a vadászat és a vallás.  



Ehhez a megalakuláshoz a térség önkormányzataitól és az itt élő földtulajdonosok jelentős részétől támogatást kaptunk, így mintegy megköszönve a segítségüket, nekik, valamint a vadászoknak és minden erre járó hívőnek építettük a  kápolnát. 

A mindenki előtt nyitott kis kápolnát a tegnapi szabadtéri szentmise keretében Szent Hubertus tiszteletére szentelte fel a misét celebráló Fliszár Károly főesperes, Kirner Antal Zoltán esperes-plébános és Marton István plébános. A kápolna és a harang megáldása előtt Nádor László, a Magyar Vadászkamara zalai elnöke mondott köszöntőt.


Ünnepélyes keretek között, nagy éreklődéssel kísérve  szentelték fel a Kis-hegyi kápolnát   
További képekért klikk a fotóra! 
Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!