Magyar rekord: a 29 éves Méder Áron három év alatt megkerülte a Földet

ZH - „Méder Áronnak hívnak, 1979 november 15-én születtem Budapesten. 2004-ben szereztem okleveles villamosmérnöki diplomát a Műegyetemen. Szeretek vitorlázni.... " - írj magáról 29 esztendős férfi, aki egy apró vitorlással három év alatt megkerülte a Földet.

zaol.hu

„Szeretnék egyszer elvitorlázni messzire” - olvasható  Méder Áron honlapján.  A fiatalember saját bevallása szerint 1990 óta vitorlázik, s évekkel ezelőtt egy tervet kezdett dédelgetni. Célja az volt, hogy minimális kikötéssel, egyedül hajózza körbe a Földet 2 év egy hatméteres  Carina 19-es típusú vitorláshajóval. „Ez egy magyar rekord lenne, mint a legkisebb magyar földkerülő hajó” - írja, s a terv sikerült. Méder Áron 2006. szeptember 24-én indult világ körüli útjára a Carina 19-es típusú vitorlásával, mely 1970-ben épült, s 2004 novemberében jutott  a birtokába. A férfi felújította kívül-belül, s készült vele a nagy útra. 

Igaz, nem kettő, hanem három év kellett hozzá, de Méder Áron megcsinálta. Volt, ahol az időjárás késztette több hónapos veszteglésre, de több esetben is munkát vállat a parton, hogy a keresett pénzből élelmet, ruhát vegyen.


Méder Áron - Fotó: www.meder.hu - Szabó Géza (Rotorman)
További képek itt!

A végül háromévesre sikeredett  vitorlázás során a férfi 40 országot érintett, 30 ezer tengeri mérföldet, azaz 55 ezer kilométert tett meg három óceánon és tucatnyi tengeren.



Méder Áron a Carina 19-es típusú vitorlásával megérkezik Budapestre
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt





A Carina belülről
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!