Jubileum a fürdővárosban - Kilencesek napja emlékprogramot tartottak Hévízen

Hévíz - Jubileumok jegyében, Kilencesek napja címmel rendeztek emlékprogramot Hévízen. Az események több helyszínen zajlottak a fürdővárosban.

zaol.hu

Tíz évvel ezelőtt, 1999., 9. hónap 9-én avatták az újonnan felépült városháza épületét, a Szentlélek templomot és a sportcentrumot. Idén alapításának 15. évfordulójához érkezett továbbá a rendőrőrs, s  most lett 60 esztendős a sportkör. 

A jeles események jegyében dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrált szentmisét, majd a városháza előtti téren a Készenléti Rendőrség fúvószenekara köszöntötte az ünneplőket. Vértes Árpád, a házigazda polgármester már az újabb beruházásokról szólt beszédében. Mint mondta, azok a fürdőváros töretlen fejődését jelentik, hasonló nagyságrendű folytatásként indul a belváros rekonstrukciója.  Méltató beszédet tartott Kiss Bódog Zoltán, a Szövetség Zaláért Egyesület elnöke. 

Hangsúlyozta: 10 év elegendő idő annak megállapítására, hogy jó helyre fektetett be a város, felelős munkával célozta meg a jövőt. Dr. Bencze József, országos rendőr-főkapitány kiemelte, hogy nem csak a városnak, az országnak teremtettek értéket a beruházásokkal. A fürdővárosban hosszú időn át végzett kiemelkedő munkáért dicséretben és jutalomban részesítette az őrsön kezdettől fogva szolgálatot teljesítő Györei Zsolt zászlóst valamint dr. Vajda Gábor őrnagyot, az őrs parancsnokát. 

Díszvendégként vett részt a programon Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja. A jeles ünnepkörre két jubileumi kötet is megjelent, helyi szerzők tollából. Dr. Szarka Lajos történész, a  Festetics György Városi Művelődési Központ igazgatója Hévízi Képes Kalendárium  1999 - 2009 címmel  jelentetett meg igényes kivitelű, tartalmas, sok fotóval illusztrált kötetet, amit a városházi  rendezvény keretében mutatott be. 

Dr. Szántó Endre  szerzői munkájával jelent meg a 60 éves a Hévízi Sportkör című könyv. Az ugyancsak reprezentatív, 210 oldalon 240 fotóval illusztrált kiadvány az első, ami a fürdőváros sportéletét megidézi. A könyvvel délután a sportpályán ismerkedhettek meg az érdeklődők, majd a programot a Hévíz - Barcs soros bajnoki labdarúgó mérkőzés zárta.

Naszádos Antal alpolgármester (balról) fogadta dr. Bencze József országos rendőr-főkapitányt (középen) és dr. Tiborcz János, Zala megyei rendőr-főkapitányt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!