Korszerűsítik a zalaegerszegi városháza fűtésrendszerét

Zalaegerszeg - Több mint 100 millió forint ráfordítással korszerűsítik a zalaegerszegi városháza fűtésrendszerét és nyílászáróit; a költségek 50 százalékát az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az Európai Unió finanszírozza - mondta el az önkormányzat műszaki osztályának helyettes vezetője.

zaol.hu

Az elmúlt évben több mint 7 millió forint volt a városháza gázfogyasztása. A korszerűsítés után mintegy 5 millió forinttal csökken az üzemeltetés éves költsége, így a prognózisok szerint 20 év alatt megtérül a beruházás - közölte Kondákorné Simon Ildikó.  
    
A városháza fűtésrendszerének korszerűsítése, valamint a homlokzati nyílászárók cseréje után a költségek mellett csökken az energiafelhasználás és így az üvegházhatású gázok kibocsátása is. 
    
Az épület kazánházában a legkorszerűbb kondenzációs kazánokat helyezik el, az irodákban fan-coil (légbefúvásos hűtő/fűtő) rendszert, a többi helyiségben pedig lapradiátorokat szerelnek fel. Az épület homlokzatán közel 50 négyzetméteres üvegfalat és több mint 450 ablakot cserélnek ki hőszigetelt, fokozott légzárású nyílászárokra. 
    
A munkálatok kedden kezdődnek és várhatóan még az idén, a fűtési szezon előtt, október végéig befejeződnek.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!