Újabb botrány Nagykanizsán! A polgármester ki akarta költöztetni irodájából az alpolgármestert, aki lezárta a szobát

Nagykanizsa - Pénteken ki kellett költöznie az alpolgármesteri irodából Cseresnyés Péternek - legalábbis erre szólította fel őt Marton István polgármester. Az alpolgármester ezt megtagadta, s a munkája végeztével lezárta, leplombálta az irodáját.

Szalabán Attila

A két városvezető vitája nem új keletű, s most újabb állomásához érkezett. Pénteken ugyanis Marton István írásban szólította fel Cseresnyés Pétert, hogy távozzon a polgármesteri hivatalban eddig számára kialakított irodából.

"Ön, bár helyettesítésemre is méltatlanná vált, tartós távollétem esetén - másik alpolgármester választásáig - helyettesít. Mivel semminemű feladattal nem áll szándékomban a továbbiakban sem megbízni, ezért kérem, hogy a mai nap déli 12.00 óráig az irodájából szíveskedjen kiköltözni, majd adja le kiürített irodájának kulcsát."  áll a levélben, melyet pénteken írt alá Marton István.

A polgármester érdeklődésünkre annyit mondott: jövő héten tájékoztatja a nyilvánosságot döntése részleteiről. Hozzátette azonban, hogy Cseresnyés Péter képviselői munkájához előzetes bejelentkezés alapján Stadler Petra személyi titkár irodáját veheti igénybe  s ugyanez vonatkozik rá akkor is, ha esetleg helyettesítenie kell a polgármestert.

Természetesen megkerestük Cseresnyés Pétert is, aki részletesebb nyilatkozatot a későbbiekre ígért, addig pedig eljuttatta szerkesztőségünkbe a polgármesternek címzett válaszlevelét.

"A kulcs leadása nem indokolt, mivel alpolgármesteri munkám ellátásához irodámra szükségem van. Alpolgármesternek Nagykanizsa közgyűlése választott meg, a polgármester munkájának segítésére, a helyettesítésére... Ehhez a munkához a feltételeket biztosítani kell, mivel munkavégzésem során nem a polgármestert, hanem Nagykanizsa városának közgyűlését képviselem."  írta többek között Cseresnyés Péter.

Az alpolgármester levelében rámutatott arra is: a kanizsai közgyűlés korábban úgy határozott, hogy az alpolgármester önálló irodában végzi tisztsége ellátásához szükséges munkáját. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!