Órákig füstölögtek a győzelemért (frissítve képgalériával)

Zalaegerszeg - Nők és férfiak ülnek a füstös helyiségbe, kezükben, szájukban pipa és csak eregetik kifelé a tartalmát. Többen már jó ideje fújják. De nem csak úgy bele a ”vak világba” hanem versenyszerűen, hiszen itt és most a pipázók a győzelemre hajtottak.

zaol.hu

S hogy miben áll mindez? Abban, hogy ki bírja tovább. Pontosabban, hogy ki tudja legtovább szívni a 3 grammos  pipadohányt. Mindezt pedig az országos pipaszívó bajnokság idei II fordulójának keretein belül.




 A verseny a zalaegerszegi Amfora-Göcsej Pipaklub szerezésében zajlott szombaton  45 résztvevővel. A helyiek mellett érkeztek pipázók Kaposvárról, Dombóvárról, Szentgotthárdról, Budapestről, sőt, még Debrecenből is, s mint kiderült, megérte megtenni a nagy távolságot, hiszen a győztesek az utóbbi két városból indultak útnak a zalai fordulóra. 

A csapatok közül a Budapesti Arany Füst Egyesület A. csapata diadalmaskodott. Bálint Péter személyében a férfiak között is  fővárosi győztes avattak.  Míg a 28 éves fiatalember 2 óra 39 percig füstölgött a 3 grammnyi dohány-kvótából, a hölgyek között  1 óra 39-es idejével a 32 éves debreceni Pócsi Beáta aratott diadalt. 














Jegyezzük meg, hogy immár 20 éve rendeznek világbajnokságot ebben a „sportágban”, s  a világcsúcs kicsivel 3 óra felett van.  Az évek alatt kétszer szerzett magyar bajnoki címet, s idén talán újabb ünneplés lehet: a versenyzők ősszel a ”hazai pálya” előnyével indulnak,  a 2009-es világbajnokságnak ugyanis Debrecen ad otthont.



További képekért klikk a fotókra!
Fotó: Pezzetta Umberto

Információ: Arany Horváth Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!