Nem volt velük az "erő": zavar volt a T-Mobil-os készülékekben, de végül a szolgáltató korrigált

Kistolmács - A szolgáltató lapunk jelzését követően gyorsan kijavította a hibát, ami miatt a településen élők hosszú időn keresztül nehezen, vagy egyáltalán nem tudták használni mobiltelefonjaikat.

zaol.hu


Olvasónk még a múlt héten jelezte: a településen és annak közelében élők sem hívást kezdeményezni, sem fogadni nem tudnak T-Mobil telefonjaikon.

Az olvasónkkal folytatott beszélgetés során kiderült, amit a polgármester, Tóth Károly is megerősített: a probléma nem új keletű, ám most ért el arra a szintre, hogy többen a szolgáltató-váltás mellett döntöttek. 

A lakók panaszával megkerestük a szolgáltatót, a T-Mobile-t magában foglaló Magyar Telekomot is, melynek illetékesétől, Zoltai Ildikótól azt a választ kaptuk, hogy Kistolmács és Zajk úgynevezett kültéri ellátottságú települések, s e tény szerepel az ellátottsági térképeken is. Ez azt jelenti, hogy a beszélgetéshez szükséges térerő kevés kivételtől eltekintve csak a lakásokon kívül, szabadban áll rendelkezésre.

A szolgáltató munkatársa hozzátette: a megkeresésünk után rögtön elvégzett ellenőrzés során a szakemberek megállapították, hogy a közvélekedéssel ellentétben az elmúlt hetek nagy viharai nem okoztak térerősség-csökkenést, illetve meghibásodást.

Azt azonban érzékelték, hogy egy külső frekvencia zavaró hatása érvényesült, amit a saját hálózatban elvégzett frekvenciaváltással kiküszöböltek.

Olvasóink is jelezték: a probléma valóban megszűnt, s immár akadálytalanul telefonálhatnak. 

A szolgáltatótól azt is megtudtuk, megvizsgálják a lefedettség további bővítésének lehetőségét is.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!