Tragédia: Vízmosásba zuhant egy magyar asszony az Alpokban

Zalaegerszeg - Halálos balesetet szenvedett egy egerszegi nő túrázás közben vasárnap a Rax-Alpokban. A 49 éves nő negyedmagával túrázott a hegyekben Reichenau an der Rax közelében.

MTI

Már a hegyekből visszafelé tartva egy meredek szakaszon megcsúszott és 80 métert zuhant. A rendőrség szerint az asszony  a zuhanás után feltehetően azonnal életét vesztette, a kiérkező mentőhelikopter személyzete már csak a halál beálltát tudta megállapítani. 

-  Egy rossz lépés következménye, bármelyikünkkel előfordulhatott volna -  mesélte másnap megrendülten egyik túrázó társa, akivel több hegycsúcsot megjártak vagy épp kerékpáron kerestek fel szép helyeket.  - Jöttünk visszafelé, már túl voltunk a veszélyes szakaszokon. Előtte nem sokkal pihentünk, alig tíz perce jártunk az autónktól, amikor Elvira megcsúszott és eltűnt egy vízmosásban. Nem tudott megkapaszkodni, semmi nem lassította, azt mondták, nyolcvan métert csúszott. Odasiettünk, megpróbáltuk újraéleszteni egy osztrák fiatalemberrel, de nem jártunk sikerrel. Akkor már nem volt rajta a védősisak, de az sem óvta volna meg, annyira összetört mindene - tette hozzá a fiatal nő.

 Mint elmondta, a három barátnő többször járt a Rax-Alpokban, ezt a szakaszt jól ismerték. Nem tartozik a veszélyesek közé, gyakran keresik fel fiatalok, iskoláscsoportok, biztosítókötelet is csak néhány nehezebb szakaszon építettek ki mellé.

 - Elvira rutinos túrázó volt, vasárnap véletlen, tragikus baleset történt. Azon a szakaszon már túljutott egyikünk, ő épp visszanézett, amikor szeme láttára Elvira eltűnt a vízmosásban  - mondta, s hozzátette:  - Nem túrázunk többet, kevésbé veszélyes sportot keresünk magunknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!