Kálvária a fogászati kezelések labirintusában

Zalaegerszeg - Fájdalmas tapasztalatokat szerzett minap pölöskei olvasónk, Kiss Imre a fogászati kezelések megyeszékhelyi útvesztőjéről.

zaol.hu

- Hétfőn ki kellett húzatnom a fogamat, ez Búcsúszentlászlón történt a körzetes orvosnál - kezdte történetét a 37 éves férfi.  - Sajnos a gyökere beletörött, ezért beutalót kaptam a fogászati röntgenre  folytatta dagadt arccal.

Kedden jött be és időpontot kért az akkor már arcán is látványosan mutatkozó baj vizsgálatához. Este hat órára kellett volna visszatérnie, de próba szerencse alapon felment a rendelésre. Mivel senki nem várakozott, végül rövid idő alatt elkészült a felvétel. Útja innen a szájsebészetre vezetett volna, de ehhez is beutaló kell, így visszautazott Búcsúszentlászlóra, ahol azonban már nem találta az orvost, mert időközben véget ért a rendelési idő. 

- Már egy levél fájdalomcsillapítót megettem, rosszul voltam, a munkahelyemről is hazaküldtek - sorolta tovább. - Ezért elhatároztam, hogy szerdán felkeresem a szájsebészetet, kérek időpontot, vagy talán bejutok előjegyzés nélkül, hiszen kell lennie sürgősségi ellátásnak - mondta.- Először érdeklődött az információnál, ahol közölték vele, bár beutalót kell kérni, de azért próbálja meg a szájsebészeten, talán ellátják,  látva a baját. Csalatkozott, mert hiába jelezte a felirat, hogy reggel 8 órától kezdődik a rendelés, nem kapott kezelést.  

- Senkit nem találtam, bekopogtam az orvosi szobába, az irodába, de sehol senki. Majdnem tíz óráig vártam, de nem tudtam  megkérdezni se, mi ilyenkor a teendő - fejezte be s közölte, újra felkeresi fogorvosát Búcsúszentlászlón a beutalóért, és  következő nap megint próbálkozik.

Nos, a kálvária miatt a megyei kórház orvos-igazgatóját, dr. Kecskés Gábort kerestük meg. Pár perc alatt megszületett a megoldás.

- A szájsebészeten szerdán tartják a nagy műtéti napot, ezért nem találkozott orvossal a beteg - kezdte a választ dr. Kecskés Gábor. - Ennek ellenére az természetesen nem fordulhatna elő, hogy az osztályon senkit ne találjon, és az ellátás lehetőségeiről ne kapjon felvilágosítást. Ezért felhívtam a dolgozók figyelmét, hogy erről gondoskodjanak. Az persze előfordulhat, hogy sürgős intéznivaló miatt el kell menniük, de elvárható, hogy ilyenkor egy rögtön jövök táblával vagy más módon jelezzék, zajlik a rendelés csak várni kell  mondta.

Végezetül dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató közölte, felvette a kapcsolatot Kiss Imrével, csütörtökre várják a szájsebészeten. Hozzátette, ilyen esetben, amikor láthatóan nem halogatható a beavatkozás,  nincs  is szükség beutalóra, ellátják a beteget. 


ZH cikk: Arany Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!