Meyét kifizették - a ZTE a FIFA segítségét kéri Rudnevs ügyében (frissítve 14:00)

Zalaegerszeg - A Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordul a ZTE FC. A klub azért kéri a FIFA közben járását, mert a télen szerződtetett Artjoms Rudnevs játékengedélyét korábbi egyesülete, a lett Daugava Daugavpils egy hónapja nem adja ki. A legfrissebb hírek szerint a török Ankaraspor kiegyenlítette a számlát Roguy Meyé megvételéért.

zaol.hu


"Reménykedünk a szervezet gyors válaszában és állásfoglalásában. Számunkra az is megoldás lehet, ha egy ideiglenes játékengedélyt adnak ki a lett támadó részére, hogy végre tétmeccsen is pályára léphessen csapatunkban" - olvasható a klub honlapján Dézsi Attila ügyvezető igazgató. 

Márciusban a lett Artjoms Rudnevs átigazolásáról is beszámoltunk lapunk hasábjain:  
ZTE FC annak rendje és módja szerint igazolta le a lett válogatott kerettag támadót, azonban a 21 esztendős játékos korábbi klubja, a Daugva Daugavpils nem adta át a magyarországi játékengedélyhez szükséges összes dokumentumot. A történet hátterében az áll, hogy a lett klub csődbe ment, játékosai elvileg szabadon igazolhatóak voltak - tudtuk meg akkor Nagy Ferenctől, a ZTE FC elnökétől.
- Mi úgy állapodtunk meg a játékossal, hogy szabadon igazolható és meg is egyeztünk vele - nyilatkozta március elején a klubelnök. - Viszont jelentkezett a korábbi klub és a pénzügyeket illetően vagyunk most vele levelezésben. Néhány napja derült ki, hogy a lettek igényt tartanának egy bizonyos összegre a támadóért, de mi vitatjuk ezt. Az MLSZ-en keresztül vettük fel a kapcsolatot a klubbal, hogy tisztázzuk ezt a helyzetet. Az ottani szövetségtől várjuk, hogy adjon választ arra vonatkozóan: visszatarthatja-e a szükséges papírokat Rudnevs korábbi klubja. 


Roguy Meyé

A ztefc.hu beszámolója szerint az együttes korábbi támadójának, a gaboni Roguy Meyének az ügyében is segítséget kér a FIFA-tól, mivel az őt leigazoló török Ankarspor a keddi határidőig (március 31-ig) sem teljesítette az általa vállaltakat.

Kollégánk, Bóbics László legfrissebb információja: pénteken délután Dézsi Attila ügyvezető igazgató arról számolt be, hogy a török Ankaraspor átutalta azt az összeget, amellyel még tartozott a ZTE-nek Roguy Meyé megvételéért.

Mint a Zalai Hírlapban  március 19-én megírtuk, az Ankaraspor nem egyenlítette ki a számlát Roguy Meyé megvételéért, bár a ZTE FC többször is felszólította a török klubot az összeg átutalására. Az ankaraiak jelezték, hogy a vételár második részletének kifizetésére március 31-ig kérnek haladékot. Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője akkor elmondta: valószínűleg várnak addig, azonban ha nem teljesül a kifizetés akkor sem, a FIFA-hoz fordulnak segítségért.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!