Megkezdődtek a Balatonring előkészítő földmunkái

Sávoly - Megkezdődtek a pálya építésének előkészítő földmunkái - tájékoztatott Kovács Miklós turisztikai szakállamtitkár Sávolyban, a leendő Balatonring helyszínén tartott bejárása alkalmával.

MTI/AP

A politikus volt az első, aki Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter márciusi ígérete után ellenőrizte a munkálatokat, annak érdekében, hogy egy év múlva átadhassák a létesítményt, s 2010-ben megrendezhessék a gyorsaságimotoros-világbajnoki sorozat magyarországi futamát.

Az ÖTM tájékoztatása szerint Kovács Miklós tájékozódása során megtudta, hogy jól halad a szennyvíztisztító mű előkészületi munkálata, illetve a Lengyeltóti-Nagykanizsa közötti nagynyomású gázvezeték kiváltásának megvalósítása is. 
 "A pályaépítésre vonatkozó építési engedélyezési eljárás folyamatban van, jelenleg a hatóság által jelzett hiányokat pótolják. Az építési engedély kiadásának várható időpontja információim szerint 2009. április vége" - nyilatkozta az szakállamtitkár.
    
A Magyar Nagydíjat eredetileg idén szeptemberben rendezték volna meg először a Balatonringen, ám az építő Share Capital és Sedesa csoport a gazdasági válságra hivatkozva március 11-én bejelentette, hogy a beruházás finanszírozásának megszervezése a vártnál több időt vesz igénybe, így 2009-ben nem lesz futam. Az új tervek szerint 2010 májusában rendezik majd meg a versenyt.


A Balatonring tervei már kész vannak, a munkákhoz is hozzá kezdtek, de közbe szólt a válság...
Fotó: látványterv


Olvassa el korábbi tudósításainkat (kattintson a címekre)!

SÁVOLY, BALATONRING

2009. március 13. 
Gyenesei látogatása Sávolyon, majd Zalában
Zala megyei programját a megyénkhez közeli Sávolyon kezdte dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter, aki ezután Gelsén, majd Zalaegerszegen járt, s szerkesztőségünkbe is ellátogatott.


2009. március 12. 
Motoros Magyar GP: nincs gond, 2010-ben kezdődik a visszaszámlálás! (frissítve a 2009-es programmal)
A magyarokkal kötött szerződés időtartamát nem befolyásolja az, hogy egy évvel később kerül megrendezésre a Magyar Nagydíj - közölte csütörtökön a Dorna, a gyorsaságimotoros-világbajnokság jogtulajdonosa. 


2009. március 11. 
Balatonring: sávolyi futam - egyelőre - lefújva
Sávoly - Egy hónappal ezelőtt még minden érintett ama reményének adott hangot, hogy időben elkészül a Balatonring és szeptemberben megrendezik a gyorsaságimotoros magyar nagydíjat. Szerdán kiderült: a spanyol beruházó a válság miatt halasztást kért a Nemzetközi Motorsport Szövettségtől, s a Dornától. 


2009. február 18. 
Balatonring: Sávoly testülete megszavazta az új rendezési tervet
Sávoly, Budapest - Sávoly képviselőtestülete megszavazta a Balatonring megépítéséhez szükséges új településrendezési tervet, ami feltétele annak, hogy a beruházás építési engedélyhez jusson. 


2009. február 12.
Nemzetközi balhé a Balatonring körül - Mégis lesz futam?
Sávoly - Minden érintett cáfolta a keddi híreket, melyek a Balatonring építésének megfenekléséről, a szeptemberi motoros vb-futam elmaradásáról szóltak. Most azt mondják: a projekt terv szerint halad. Ellátogattunk a helyszínre is. 


2008. november 6. 
Alapkőletétel a Balatonringen (frissítve képgalériával)
Sávoly - Ünnepélyes keretek között tették le a Somogy és Zala megye határán fekvő település mellett épülő Balatonring alapkövét. 


2008. július 25. 
Pályamotoros csomag a láthatáron
Mint azt már hírül adtuk, a Balatonhoz közeli somogyi faluban MotoGP-futamok rendezésére alkalmas pálya épül. Ebből pedig Zala is sokat profitálhat.


2008. július 24. 
Jövő szeptemberben futják az első versenyt
Sávoly - Szenzációs bejelentést tett Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter. A somogyi falu mellett gyorsasági motoroknak versenypálya épül, mely jövőre fogadja a világbajnokság mezőnyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!