Áramkrízis: még tárgyalni szeretnének

Gellénháza - A falu körjegyzője, dr. Szemes Róbert szerdán úgy nyilatkozott: a települések (a székhely község mellett Gombosszeg, Iborfia, Lickóvadamos, Ormándlak, Nagylengyel és Petrikeresztúr tartozik ide) lépéseket terveznek az E.ON áramszolgáltató felé a károk miatt, melyeket a január végi áramkrízis során az önkormányzatok elszenvedtek.

Varga Andor

A községeket külön-külön eltérő, de több százezer forint nagyságrendű kár érte a többnapos áramkimaradás során, és ennek megtérítése dolgában mindenképp szeretnének első körben tárgyalni és lehetőleg megegyezni a szolgáltatóval.

Az önkormányzatokat is érinti az E.ON intézkedése, miszerint a cég az áramszünet idejére annak hossza szerint változó mértékű díjvisszatérítést ad fogyasztóinak  legfeljebb 20 ezer forint értékben. Szemes Róbert elmondta: folynak az egyeztetések arról, hogy a falvakban élő emberek megelégszenek-e a kompenzációval, vagy további kártérítést kérnek. Helyi felmérés szerint a körjegyzőség falvaiban 20 és 100 ezer forint közti kár ért egyes fogyasztókat. 


Az előzményeket a kapcsolt anyagok között találja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!