A pláza WC-jében lopták el a táskáját! De hogyan? (frissítve)

Zalaegerszeg - Viccesnek szánt film kéretlen szereplőjének, vagy épp kandi kamera kipécézett balekjának érezhették magukat azok, akiket az elmúlt hetekben megloptak. Mégpedig az illemhelyen.

MTI

Egyikük, Varga Anett osztotta meg velünk történetét.
- A Zala Plaza mosdójába mentem be hétfőn délelőtt 10 óra tájt, táskámat belül az ajtón lévő akasztóra tettem - kezdte a 25 éves diáklány. - Siettem, 10-kor órám kezdődött, pár percig voltam csak bent, s már jöttem volna ki, amikor rádöbbentem, eltűnt a táskám. Kiléptem a fülkéből, körülnéztem, de senkit nem láttam. Pontosabban: a velem szemben lévő fülkében volt valaki, de csak a fehér edzőcipőjét láttam. Kirohantam a folyosóra, ott várt a barátom - mondta.Anett a mellékhelyiségben, az ajtó fogasáról tűnt el a táskája
Fotó: Arany Gábor

- Én ez idő alatt nem láttam senki olyat kijönni, aki feltűnő lett volna, vagy táskát vitt volna - folytatta Gábor. 

Anett visszament, akkor már egy nő mosta kezét a csapnál, de nem volt nála táska, viszont a fülkék mindegyike üres volt. Gábor ekkor a folyosók felé vette útját, hátha megpillantja a meglehetősen nagy méretű, A4-es jegyzeteket is rejtő Adidas oldaltáskát valakinél. Anett ekkor még egyszer visszatért a mosdóba, de semmit nem talált. 
Közben a fiatal, hosszú hajú, világos bő szabású felsőt, sötét nadrágot, fehér edző cipőt viselő nő elindult a folyosón. Aztán nyoma veszett. Legalábbis a biztonsági kamerák felvételein nem látszott a későbbiekben, pedig a figyelő objektívek pillantását nehéz kikerülni. A felvételen úgy tűnt, a bő felső alatt elférhettek a holmik.

De ez csak egy lehetőség. Mivel a mellékhelyiség ablakai nyitva voltak, felmerült az is, hogy a tettes kidobta az utcára a zsákmányt. Mivel azon a szakaszon csekély a gyalogosforgalom, nem sokat kockáztatott volna, pláne, ha segítője is akadt. Ezt azonban a biztonsági kamerák felvétele nem erősítette meg.

Talán soha nem derül ki, hogyan történt. Mindenesetre nyugodt és gyors kezű tolvaj dolgozott a Plázában. Anett ugyanis az egyik ablak melletti fülkét foglalta el. Így csak egy szomszédja lehetett, s mellette lévőbe közvetlenül utána be is lépett valaki, aki innen, valószínűleg a kagylóra felállva átláthatott a szomszédba, és megfelelő pillanatban kiemelte a táskát. Anett még nem jött ki, amikor az illető már távozott, de csak a szemközti fülkék egyikébe ment át. Itt láthatta meg a lábát Anett. Az idő alatt pedig, amíg a kétségbeesett lány kiment a folyosóra, a tettesnek volt ideje elrejteni a holmit, majd nyugodtan elhagyhatta a mellékhelyiséget. Mindez azonban csak utólag és higgadtan végiggondolva vált világossá, akkor, abban a pillanatban a pánik lett úrrá rajtuk.

- Először azt hittem, hogy elhagytam a táskámat vásárlás közben, ezért visszamentem a könyvesbolthoz is, de ott nem találtam semmit, ezért visszasiettem a mosdóhoz - folytatta Anett. 

Aztán rá kellett jönnie, tolvaj szerezte meg minden fontos holmiját. A táskában lapultak ugyanis a közelgő angol szakmai nyelvvizsgájához kapott külön feladatai. Márpedig vizsga nélkül nem lesz meg a diplomája sem. Odalett emellett MP 3 lejátszója, mobiltelefonja és az összes irata. 
Miután a biztonsági szolgálattal is megbeszélték a történteket, útjuk a rendőrségre, majd az áldozatsegítő szolgálathoz vezetett. Itt tudták meg, nem egyedül jártak így. Úgy értesültek, hogy többeket a nagyáruházak mellékhelyiségében szabadítottak meg táskájuktól, hasonló módon.

Anett már csak abban reménykedik, hogy a másoknak értéktelen tételek, iratok valahogy visszajutnak hozzá. Mobiltelefonja még három órán keresztül hívható volt, aztán kikapcsolták, de a törlesztő részleteit még hónapokig fizetheti.

Ezek is érdekelhetik