Új bevásárlóközpont épül (látványtervvel)

Zalaegerszeg - Újabb bevásárlóközpont nyílhat a megyeszékhelyen. A komplexum több lépésben épülne fel, az első üzlete a tervek szerint jövő áprilisban nyitna.

zaol.hu

A létesítmény a Hock János úton, az egykori cserépkályhagyár területén kapna helyet, s először egy autós bevásárlóudvart  néhány ruházati üzlettel, egy cipőbolttal és egy drogériával létesítene a beruházó, az  SPC Zalaprojekt Kft, calamint egy kisebb  Tesco áruház is készülne.

Későbbiekben egy barkácsáruház és egy benzinkút  is épülne.  



Látványterv: SPC Zalaprojekt Kft.


A tervtanács a napokban tárgyalta a terveket, a úgy ítélte, az ingatlan alkalmas arra, hogy   bevásárlóközpontnak adjon helyet. Lakóterületen kívül esik, az utolsó utca, a  Helikon utca hátsó kertjeivel lesz szomszédos,  amelyektől    zajvédő  fal  választja el     -    ismertette Bertók Sándor  főépítész, aki hozzátette azt is, hogy a beruházó képviselői előzetesen egyeztettek a tervekről, s elfogadták a javasolt módosításokat is.

A tervek szerint a Hock János útról a  bevásárlóudvarba ötágú  körforgalomból juthatunk el, melyet a beruházó épít. Ebbe a körforgalomba torkollik a gyűjtőút is, melyet a felszabaduló vasúti nyomvonal helyén tervez kialakítani az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!