Közel félmilliárdos beruházás Zalaegerszegen

<b>Zalaegerszeg</b> - Még idén elkezdődhet az inkubátorház építése a megyeszékhely északi ipari parkjában. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ugyanis befogadta a város pályázatát.

zaol.hu

A beruházás összértéke megközelíti a félmilliárd forintot, melyből 100 millió forintos költséget vállal magára az önkormányzat, a többit pedig pályázati forrásból fedezik - írja ztv.hu. 

A megyeszékhelyi inkubátorház elsősorban a helyi vállalkozásoknak nyújt majd segítséget, de a tervek szerint Nagykanizsán is készül egy hasonló létesítmény. A dél-zalai városban több mint öt esztendeje merült fel először az ötlet, hogy inkubátorházat alakítsanak ki a volt Kossuth-laktanya egykori legénységi épületéből. 

- Az inkubátorház kedvező bérleti díjaival az új cégek számára kínálna letelepedési lehetőséget, ugyanakkor irodák, laboratóriumszerű műhelyek nyitására számítunk - nyilatkozta lapunknak a kanizsai létesítmény kapcsán korábban Gőcze Gyula.  A tervek szerint a megyeszékhelyi inkubátorház is hasonló célokat szolgálna. 

(A kanizsai tervekről a kapcsolt anyagok között olvashat részletesebben.) 

Forrás: ztv.hu, ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!