120 milliós fogás! Csempészett cigarettát foglaltak le Rédicsen (frissítve, fotóval)

Rédics - Közel százhúsz millió forint értékű, ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát foglaltak le hétfőn délelőtt a zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőr Hivatal járőrei. A dohányárut egy lengyel tehergépkocsiban találták meg.

Gyuricza Ferenc

Az Olaszországba tartó kamiont közúti ellenőrzés miatt állították meg a járőrök, s szemügyre vették a rakományt is. A gépkocsinak a fuvarokmányok szerint kéztörlő, illetve kartonpapírt kellett volna szállítania. A járőrök viszont 23 ezer 250 karton ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak. 

- Kollégáink  az ellenőrzéskor a rakományt megbontották, így találtak rá a kéztörlő papír alá elrejtett Chesterfield feliratos kartondobozokra - közölte lapunkkal Török István őrnagy, a zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőr Hivatal parancsnoka. - A dobozokat két oldalról, valamint felülről kéztörlő papírral, míg hátulról hullámpapírral próbálták álcázni. 



A kamion rakteréből 23 ezer 250 karton cigaretta került elő
Fotó: Gyuricza Ferenc

A tételes ellenőrzés során a vám- és pénzügyőrök megállapították, hogy a kamionban négymillió 649 ezer 960 szál cigarettát rejtettek el, amelynek értéke 117 millió 943 ezer 870 forintot tesz ki. Török István azt is hozzátette: az összes cigaretta Chesterfield márkájú volt  ez az angolszász típusú dohányáru hazánkban kevésbé keresett, s csak kisebb mennyiségben van forgalomban , ám azon belül három különböző típust is találtak a járőrök. Emellett azt is megállapították, hogy a  cigarettát Ukrajnában gyártották. 

A csempészárut lefoglalták, a tehergépkocsi vezetőjét pedig jövedéki orgazdaság megalapozott gyanújával további eljárás lefolytatása végett átadták a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-Dunántúli Regionális Nyomozóhivatalának.

További zalai bűnügyek, balesetek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!