Romák és nem romák az előítélet-mentes Magyarországért

<b>Nagykanizsa</b> - "Nekünk, akik mindannyian - hitre, bőrszínre, pártállásra tekintet nélkül - együtt vállaljuk emberségünket, magyarságunkat, fontos, hogy ne engedjünk teret az aljasságnak, gonoszságnak, ostobaságnak."

zaol.hu

A fenti gondolatot támogatva több dél-zalai roma szervezet és civil szerveződés írta alá azt az aláírásgyűjtési kezdeményezést, melyet Együtt, közösen az előítélet-mentes Magyarországért címmel indított Teleki László (MSZP) romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

"Mi, Magyarországon élő és dolgozó polgárok, egyházak, civil szervezetek, kisebbségi önkormányzatok képviselői nem akarjuk, hogy felelőtlen és zavaros eszméktől megtévesztett emberek tönkretegyék az eddig nehéz munkával elért közös eredményeinket és kialakított békés együttélésünket" - áll a dokumentumban.

Nagy József György, a Dunántúli Roma Vezetők Szövetségének elnöke hangsúlyozta: a cigánysággal szemben megnyilvánuló negatív hangulat nem pártügy, nem romaügy, ez mindannyiunk ügye. Remélik, hogy országos civil mozgalmat tudnak elindítani az aláírásgyűjtéssel, hogy megállítsák az elharapózott "szörnyű cselekményeket".

Mindehhez Teleki László - Gémesi Ferenccel, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkárával közösen -  a négy történelmi egyháztól is segítséget kért levélben.  Mint a  sajtótájékoztatót követően Teleki László mondta: akár úgy is, hogy a hitoktatás és az istentiszteletek alkalmával is szóba kerüljenek eme témák.


Forrás: ZH, MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!