Zsák, zsák, teli zsák

<b>Nagykapornak</b> - A Magyar Közút Kht. hétfőn immár negyedik alkalommal hirdetett országos szemétgyűjtési akciót a közutak mentén. A megmozduláshoz megyénkben 80 település csatlakozott.

Varga Andor

Kettős célja van annak, hogy a közútkezelő társaság először tavaly tavasszal megszervezte a takarítást. Egyfelől segítségül hívták az embereket, a közlekedőket, hogy az árokpartok tisztításával sokat vesződő, ám a sziszifuszi munkában látványos eredményt el nem érő munkatársaik erőfeszítéseit támogassák. Másfelől - mint Baka Zsuzsanna, a Magyar Közút zalai igazgatóságának műszaki főmunkatársa kiemelte - cél volt az is, hogy az akcióval felhívják az emberek figyelmét a környezet védelmének fontosságára.

- A ma délelőtti tapasztalatok alapján azt kell mondanom, hogy javul a helyzet - emelte ki Sifter Péter, Nagykapornak polgármestere, aki mint pedagógus, egy csapat gyerek élén vett részt a megmozdulásban az Orbányosfa felé vezető úton. - Tavaly ugyanezen a szakaszon nagyjából kétszer ennyi szemetet szedtünk össze. Arra gondolok, hogy talán ezek a gyerekek rászólhatnak mondjuk az apjukra, amikor az autóból nagyvonalúan ki akar hajítani valamit. S talán a mellettünk elhaladó közlekedők is veszik valamennyire az adást.

 


Szemétgyűjtési akció az orbányosfai úton Nagykapornaknál
Fotó: Pezzetta Umberto

E tekintetben - legalábbis a láthatóság szintjén - segítettek azok a fényvisszaverő mellények, amelyeket a szervező cég természetesen ingyen bocsátott a résztvevők rendelkezésére. De higiéniai szempontok miatt osztottak kesztyűt, illetve kincstáriak voltak a zsákok is, melyekbe a hulladék összegyűlt.


S hogy miket találnak az utakon a Magyar Közút Kht. munkatársai? 
Kiderül a Zalai Hírlap keddi számából! 
Az újságból megtudhatja azt is, hogy mely zalai települések számítanak élharcosnak az akcióban részt vevők között! 

Klikkeljen ide a cikkért!

Ezek is érdekelhetik