Time magazin is foglalkozott a Zalabaromfi üggyel

ZH - Az amerikai Time magazin a pénzügyi válság európai hatásait vizsgálja egy nemrég megjelent cikkében, melyben a Zalabaromfi története is terítékre került.

zaol.hu

A világhírű magazin a  globális krízis reálgazdaságra gyakorolt hatásait vizsgálva említi a Zalabaromfi esetét. A cikk szerint az üzem bezárása Zalaegerszeg legújabb katasztrófája, mely közvetlenül 652 alkalmazott, közvetve pedig még több ember megélhetését veszélyezteti. 

A cikkben több érintett is megszólal. Van, aki sárvári állásban reménykedik, míg egy másik megkérdezett azt mondja, a zalai megyeszékhelyen nincs termelés, sokan külföldön vállalnak munkát. 

Az üzemi tanács elnöke, Tóthné Kiss Teréz úgy fogalmaz a cikk végén, hogy először azt érezte, ha lenne fegyvere, legszívesebben saját magát lőné le. A következő pillanatban azonban már úgy: inkább a menedzsmentet.


Forrás: stop.hu


- Nemes Imre, a Zalabaromfi vezérigazgatója sajtóközlemény adott ki szeptember 11-én.

- A cég 2008. szeptember 11-dikén 13 óra 30-kor munkásgyűlést tartott, melyen a cég jelenlegi helyzetéről adnak tájékoztatást.

- A dolgozók és a beszállítók szeptember 11-dikén délután a CIB Bank előtt demonstráltak. 

- A Zalabaromfi-vész sokakat érint...

- dr. Gyimesi Endre felszólalt a parlamentben

- Szeptember 17-én a beszállítók és a dolgozók Budapesten demonstráltak

- Nem sokkal a demonstráció után megkapták bérüket a dolgozók

- Bért kaptak, de kérdés, hogy munka lesz-e, hiszen szeptember 18-án arról adtunk hírt, hogy áll a termelés a Zalabaromfiban

- Szeptember 22-én újabb egy hét kényszerszabadságra küldték a dolgozókat

- Október másodikán fekete zászló került  ki a Zalabaromfi üzemének bejáratához: a dolgozók gyászolják a több mint 30 éves múltra visszatekintő üzemet, s újabb demonstrációra készülnek.

- A demonstráció elmaradt, a dolgozók inkább jogi úton folytatják küzdelmüket.

-
Lemondott a Zalabaromfi termelő cége, a Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt. vezérigazgatója, Nemes Imre.

- Nem kaptak bért a baromfisok - a rendkívüli felmondást tanácsolják (október 14.)

- Feljelentés baromfiügyben - Több állatvédő szervezet is feljelentést tett a Zalabaromfi ellen  az állatok túltartása és szenvedése miatt.

- Sárvár segít  - A Zalabaromfi beszállítói megállapodtak a sárvári szárnyas feldolgozóval, hogy a heti 18 ezer vágásra érett pulykából 8 ezret a cég átvesz. 

- Csoportos elbocsátások?

-A CIB Bank sajtóközleményt adott ki 

-Tüntető baromfitartók - segítségért demonstráltak - Gráf József fogadta őket a minisztériumban


És ezzel még nincs vége....

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!