Október 1. - Az idősek és a zene világnapja

<b>Zalaegerszeg</b> - A zene világnapját a megyeszékhelyi Keresztury ÁMK Hangverseny- és Kiállítótermében, illetve az Ady-iskolában is megünnepelték. Az idősek világnapja alkalmából a zalaegerszegi önkormányzat pedig ünnepségre várta a város időskorú lakóit a Hevesi Sándor Színházba.

zaol.hu

Az időskorú vendégeket dr. Gyimesi Endre polgármester köszöntötte a Hevesi Sándor Színházban, s felidézte, hogy 1991 óta ünnepeljük meg az idősek világnapját, ráirányítva a figyelmet a földkerekség  600 millió idős lakójára. Magyarországon minden ötödik ember hatvan éven felüli, akikre azonban nem úgy kell gondolnunk, mint életük utolsó harmadában lévőkre, hanem mint olyanokra, akiktől nagyon sokat tanulhatunk. 

 

  

A színházba ünnepségre várták a város időskorú lakóit (bal oldali kép). A hangversenyteremben a Mandel Quartet lépett fel a zene világnapja alkalmából

Október elseje 1975 óta a zene világnapja.
Szerda délelőtt az Ady-iskolában tartott rendezvényen az intézmény táncosai és kórusa mellett a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar is fellépett.  Este a  hangversenyteremben Farkasi Csilla intézményvezetőnek a zene világnapját kiemelő bevezetőjét követően  az 1981-ben alakult  budapesti Mandel Quartet reneszánsz koncertjét élvezhette a közönség. 


Bővebben a Zalai Hírlap csütörtöki számában!

Az idősek világnapjáról készített cikkünket elolvashatja itt!

A zene világnapját is megünnepelték Zalaegerszegen. Kattintson ide és olvassa el a cikket! Ezek is érdekelhetik