Demján Sándort kérdeztük

<b>Zalaegerszeg</b> - Az államcsőd réme ugyan már nem fenyeget hazánkban, ám a válság és a reformok elodázása súlyos következményekkel járhat. <em>Demján Sándor,</em>a Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke szerint minimum százezer ember elveszíti munkahelyét, s amennyiben a politikában nem alakul ki konszenzus a szükséges lépésekről, az ország még mélyebbre süllyed.

Varga Lívia

- Mi a legjobb és a legrosszabb forgatókönyv Magyarország számára a jelenlegi helyzetben?

-  A rossz forgatókönyvön már túl vagyunk, de a kialakult bizalmatlanság még hosszú időn át visszatartja a befektetőket Magyarországtól. Ha keservesen is, de végig kell vinni a reformokat, ezt nem lehet elkerülni. Ellenkező esetben a fiatalok joggal hagyják el az országot, és csak a szociálisan rászorulók maradnak itt. Ha így lesz, száz év múlva elsirathatjuk Magyarországot, s Európa csak múlt időben beszélhet erről a nemzetről.

                       
         Demján Sándor október 29-én, szerdén járt Zalaegerszegen
                                         Fotó: Melles Ferenc

- A magyar gazdasági hanyatlásért csak a világválságot okolhatjuk?

- Ha egy ország olyan hibákat követ el, mint hazánk, akkor azon most az sem segítene, ha a misztifikált eurózónához tartozna. Ilyen eladósodottsággal, gyenge gazdasági teljesítménnyel, rossz foglalkoztatottsággal akkor is nehéz helyzetben lennénk. A válságok és megrázkódtatások helyes önismerethez vezethetnek. Ám ne gondolja senki, hogy hitelből lehet jóléti rendszerváltást csinálni, mert egyszer minden kölcsönt vissza kell fizetni. Most néhányan ünnepelnek, de Magyarország továbbra is nehéz, válságos helyzetben van. A fizetésképtelenséget sikerült ideiglenesen elhárítani, de ha jó magyar szokás szerint újra mulatozni akarunk, és könnyen szórjuk a pénzt, akkor az államcsőd veszélye változatlanul fennáll. Rá kell szorítani az embereket és az államot a takarékosságra. A spórolást természetesen az utóbbin kell kezdeni.


Az interjú folytatását ide kattintva olvashatja.


Demján Sándor zalaegerszegi látogatásáról itt olvashat!

Ezek is érdekelhetik