A bankba vagy a párna alá tegyük a pénzt?

<b>Megyei körkép</b> - Milyen hatással lehet egy átlagemberre, s az ő bankban tárolt forintjaira a világban dúló pénzpiaci válság? Kivegyük s a párna alá rejtsük összekuporgatott forintjainkat, vagy bízzunk abban, hogy a válság bankcsőd formájában nem gyűrűzik be hazánkba? S mit tegyünk, ha hitelre lenne szükségünk?

zaol.hu

Szigorodó feltételek, dráguló lakossági és vállalati hitelek, elhúzódó pénzpiaci válság. Mit érzékel ebből az átlagember? 
- Éppen fizetést utaltam a dolgozóimnak, azért jártam a bankban, és senkin nem érződött, hogy bármiféle baj lenne - mondja egy középkorú kisvállalkozó. - Folyamatosan figyelem a híreket, s bár látszik, hogy a világban tényleg komoly válság dúl, biztos vagyok abban, hogy Magyarországon egy bank sem fog csődbe menni. Mivel ezt gondolom a legbiztonságosabbnak, vállalkozásom pénzügyeit a jövőben is banki forgalomban intézem majd, s a betétjeimet is nagyobb biztonságban érzem a bankban, mint hogy betörők által veszélyeztetve készpénzt tartsak az otthonomban.

- Idegesít a gazdasági recesszió, hogyne dühítene! - hallatszik egy másik vélemény.

További részletek a Zalai Hírlap szerdai számában! Megszólal még dr. Décsy Jenő közgazdász és Marton István, Nagykanizsa polgármestere is. Az újságból megtudhatja azt is, miképpen értékelik az ipari vállalkozások az amerikai pénzügyi válság Európába átgyűrűző hatásait.

Ezek is érdekelhetik