Dobszótól lesz hangos a Dísz tér

Zalaegerszeg (szj) - Az Egerszeg Fesztivál keretében harmadszor rendez kocertekkel és dobversennyel tarkított ütős fesztivált az Apá- czai ÁMK, jövő hét végén.

Szabó Judit

Másnap, szombaton 15 órától Martonosi György, a modern doboktatás egyik hazai megteremtője rendhagyó tanórát tart a Dísz téri fesztiválsátorban, majd 16 órakor koncertet ad az egy éve alakult együttesével, a Trio Olamar-ral. A zenés rendezvényekkel párhuzamosan, pénteken 16 órakor hangszerkiállítás nyílik a polgármesteri hivatal aulájában, a hivatal előtti árkádsoron pedig fél kettőkor hangszeres élőszobor-bemutatót tartanak az Apáczai ÁMK tanulói.

A III. Zalaegerszegi Ütős Fesztivált internetes dobverseny előzte meg, melyre az ország minden részéből neveztek versenyzők. A feladatuk az volt, hogy a szervezők által kiválasztott két dalra saját dobtémákat készítsenek, s a produkciót elküldjék az Apáczai ÁMK-nak. A beérkezett kilenc művet meghallgathatják az érdeklődők a művelődési központ honlapján, és szavazhatnak a legügyesebb dobosra. A Dob-bantó dobos verseny döntőjét 17-én, szombaton 10 órától rendezik az Apáczai ÁMK-ban.

Ezek is érdekelhetik