A Hevesi Sándor Színház Európai Színházi Unióbeli tagsága körüli homályról

<b>Zalaegerszeg</b> - A Hevesi Sándor Színház vezetője, <em>Stefán Gábor</em> örömmel hozta lapunkhoz a hírt: felvételt nyertek az Európai Színházi Unióba. Csakhogy úgy tűnik a jóhiszemű direktor kezében lévő dokumentum mintha nem állná ki a hitelesség és valódiság próbáját.

Szabó Judit

A színház nemzetközi porondra lépéséről sokszor szóltunk már hasábjainkon, de sajnos arról is többször kellett írnunk, hogy a nagyszabású tervek sorra dugába dőltek. Februárban például nem jutottak el Brüsszelbe, a márciusi dél-amerikai turné is elmaradt, s egyelőre nincs megnyugtató dokumentum Stefán Gábor kezében az EU szervezeteitől, más európai színházakkal együtt nyert, nagy összegekről szóló, pályázati pénzekről sem.

Miután a fenntartó városi önkormányzat képviselői is rendkívüli ülést kezdeményeztek a színházról, nyomozni kezdtünk az ügyben, s amellett, hogy vélhetően hamis levelekre, nem egyező kézjegyekre bukkantunk, kaptunk egy telefonos megerősítést az Európai Színházi Unió  soros elnökétől, Alexandru  Darié-től, aki azt állítja, hogy a  Hevesi Sándor Színház nem tagja az Európai Színházi Uniónak, s az elnök nem érti, kinek áll érdekében  ezt a hamis látszatot kelteni. Azt, hogy a szervezet 200 ezer eurót juttatna tagjainak évente, képtelen feltevésnek nevezte. Már amennyiben tényleg ő volt a vonal végén...

A  szövevényes ügy részleteiről a Zalai Hírlap szombati számában  vagy ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik