A feszültség már-már a zavartalan működés rovására megy

<b>Eszteregnye</b> - A Nagykanizsa környéki falvak 26 önkormányzata már évek óta társulásban működteti az éjszakai, illetve a hétvégi orvosi ügyeletet, ám az idén már többször is kiürült a társulás kasszája, ugyanis az önkormányzatok egy része nem utalja a hozzájárulást. Persze erre a polgármestereknek is nyomós indoka van.

Sámel József

Sokáig nem volt probléma, mivel az állami normatíva fedezte a kiadásokat, ám amióta a falvaknak kiegészítő hozzájárulást kell fizetni a szolgáltatásért, egyre gyakoribb, hogy késedelmet szenved az utalás.

Az ügy kapcsán a társulás elnöke, Kele Lajos, a gesztor település, Eszteregnye első embere nem törődöm polgármesterekről, nem fizető önkormányzatokról, elfogadott költségvetés nélküli társulásról, módosítandó alapító okiratról és határozatképtelen testületről beszél.

- A határozatképtelenségnek is van oka - jegyzi meg Grabant János, Szepetnek polgármestere, aki azt mondja, a társult települések egy része elfogadhatatlanul magasnak tartja az orvosok díjazását, s ezen kívül is több olyan tétel szerepelt a büdzsé tervezetében, amelyeket túlzónak ítéltek.

Hogy mekkora tételekről van szó, miként látja a helyzetet Zalaszentbalázs polgármestere és mit mondanak az ügyeletet ellátó orvosok, akiknek volt, hogy hónapokig tartozott a társulás? A Zalai Hírlap szombati számából megtudhatja!

Ezek is érdekelhetik