Mozis Józsi a minden

<b>Balatonmagyaród</b> - Felsorolni is nehéz, mennyi funkciót tölt be egy személyben a falujárásunk során megismert <em>Gátvölgyi József,</em> akit amúgy helyben mindenki Mozis Józsinak nevez, mert pár évtizeddel ezelőtt filmeket vetítve kezdte pályafutását.

zaol.hu

Mozi már sok-sok éve nincs, s időközben a férfi „munkaköre” is teljesen megváltozott. Talán könnyebb lenne azt leírni, hogy milyen feladatokat nem lát el az 500 lelkes településen, mint azt, hogy milyen munkakörökkel bír.

Merthogy Gátvölgyi József „főállásban” falugondnokként idősekről gondosodik, hozza-viszi őket, bevásárol nekik, kiváltja a gyógyszereket, ebédet szállít, s bármivel  bizalommal fordulhatnak hozzá.

„Másodállásban” népművelőként rendezvényeket, ünnepségeket szervez, vezeti a sportkört és patronálja a helyi klubéletet.

Sokadik munkakörként helyi polgárőrség alapító-elnöki tisztségét tölti be, s elnöke a 119 tagot számláló Kis-Balaton Alapítványnak.

Hogy pontosan mi is a szerepe Mozis Józsinak Balatonmagyaród életében, arra az utcán megszólított Szántó Gézáné adja meg a választ: ő itt minden.

Hogy mennyire így van ez, megtudhatja ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik