Vasárnapi munka

A hátunk közepére sem kívánjuk a vasárnapi munkát. Megfizetik, de a családunk ehhez mit szól? A pihenőnap a családoké, a gyerekeket nevelő édesanyáké kell hogy legyen – vélekednek többen a hét utolsó napján való munkáról.

zaol.hu

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZOSZ konföderációhoz tartozó Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ), a politikai körből a KDNP, illetve a Munkástanácsok a kereskedelmi egységek vasárnapi nyitva tartása ellen. 

- Meg kell győzni sokakat, hogy a vasárnapi nyitva tartás egyértelműen munkavállaló ellenes és csak profit érdeket szolgál, nem jelent foglalkoztatási biztonságot. Az egységes zárva tartás versenysemleges, és eleget tesz annak a munkáltatói igénynek, hogy mindenki zárjon be, akkor majd én is. Ha ez Európában sikerült, miért ne vezethetne eredményre nálunk is? - vélekedett dr. Sáling József, a KASZ országos elnöke.

Álláspontjukat alátámasztja, hogy az országosan, reprezentatív alapon végzett közvélemény-kutatás alapján a megkérdezett hatezer kereskedelmi alkalmazott közül elenyésző százalék jelezte azt, hogy a többletfizetségért vállalja a vasárnapi munkát. A megkérdezettek 10 százaléka volt zalai. Közülük százból alig hárman vállalnák a továbbiakban is a családtól való távollétet.

Mi is megkérdeztünk néhány zalai kereskedőt, mit gondol a vasárnapi munkáról. Véleményüket itt olvashatják.
 

Ezek is érdekelhetik