Bulvár

2017.05.12. 13:05

Galaktikus szórakozás

A Galaxis őrzőinek varázsa abban rejlett, hogy rekordidő alatt mutatott be szimpatikus figurákat, mindezt megspékelve fanyar humorral és egy elnagyolt űropera köntössel.

Péter Zsombor

A folytatásban a csapat összekovácsolódott, noha az apróbb törvénysértések nem szűntek meg. Az egyik ilyen mellényúláskor hőseinket megmenti egy ismeretlen, aki elmondása szerint Peter, vagyis Űrlord (Chris Pratt) apja. Az Ego (Kurt Russel) névre hallgató égi lénynek külön bolygója van, ahova az őrzőket is magával vinné. A stílus hasonló, mint az elődben.

A galaxis megmentése ezúttal is elképesztően szórakoztató élmény

A 80-as évek szuper zenéivel, túlexponált színorgiával, pörgő akciókkal és kacagtató humorral. Ám Ego színrelépésével más irányt vesz a cselekmény. Több lesz a párbeszéd, karakterorientáltabb a történet. Közben folyamatosan kapjuk az akció- és humoradagot, de nem ez a fő aspektus. A folytatásban nagyobb figyelmet fordítottak a szereplők lelkivilágára, titkaira és a drámára. Mindenki megmaradt olyannak amilyen az első részben volt, az árnyaltság mégis szembetűnő. Nagyobb szerepet kap Yondu (Michael Rooker), aki laza, mégis tele van érzelmekkel. A pálforduláson átesett Nebula (Karen Gillan) szintén jóval komplexebb jellemmel bír, mint korábban. A show-t azonban ellopja kicsi Groot, aki, megkockáztatom, a filmtörténelem legaranyosabb karaktere és Drax (Dave Bautista), aki sokszor megnevetteti a nézőt. A galaxis őrzői 2 bizonyos szempontból jobb, ugyanakkor gyengébb, mint elődje. Kevésbé intenzív, de kiforrottabb, érettebb, komolyabb, holott a drámázás közben sem feledkezik meg a humorról, könnyedségről. A gonosz ötletes, de továbbra is a negatív hősök a Marvel leggyengébb pontjai.

Ettől függetlenül a bevett formula működik és a galaxis laza őrzői még mindig irtó szimpatikus figurák. Végig jól szórakozunk, a poénok nagyja szuper, az akciók látványosak, az űrcsaták grandiózusak. Itt-ott túllő a célon, de ezt tudatosan teszi James Gunn rendező. A szokásosat kaptuk jó és rossz értelemben is. Egy olyan élményt, amit pár nap alatt elfelejtünk, de amíg tart, minden percét élvezzük. Ha az ember szórakozni akar a moziban, a Galaxis őrzőivel biztosra mehet.

 

Ezek is érdekelhetik