Bulvár

2012.03.25. 10:55

Neil Young különleges albuma

Speciális felvételeket tartalmazó új albumot jelentet meg nyáron a rockzene korai korszakának egyik meghatározó alakja, a kanadai Neil Young. A világhírű gitáros-énekes az Americana című nagylemezét a Crazy Horse nevű kísérő együttesével rögzítette.

Gyuricza Ferenc

Neil Young és a Crazy Horse közel kilenc év után készített új albumot, s ezúttal egy valóban különleges nagylemezzel rukkolnak elő. Az Americana ugyanis klasszikus amerikai folk-dalok gyűjteménye, melyek között úgynevezett protest song-ok éppúgy előfordulnak, mint korabeli balladák vagy tábortüzek mellett énekelgetett szerzemények. Az album 11 dalt tartalmaz majd, közülük néhány - például a Tom Dula vagy az Oh, Susannah - már az 1800-as években megszülettek, míg a This Land Is Your Land vagy a Get A Job a huszadik század közepének közkedvelt folk-zenei szerzeményei voltak. Az album legérdekesebb szerzeménye mégis a God Save The Queen feldolgozása lesz, amelyről kevesen tudják, hogy 1931-en brit himnusszá választása előtt egy közkedvelt amerikai dal volt.


Az Americana című albumon Neil Young mellett Billy Talbot basszusgitáros, Ralph Molina dobos, valamint Frank Poncho Sampedro gitáros működött közre. A lemez felvételeire az Audio Casa Blanca stúdióban került sor, a hangmérnöki feladatokat John Hanlon, John Hausmann és Jeff Pinn látták el. A produceri munkálatokon Neil Young, John Hanlon és Mark Humphreys osztozott.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!